Romania

PNL îi vrea la muncă pe români până la 70 de ani! Liberalii cer mărirea vârstei de pensionare

Vin vești deloc ușor de primit de către românii care se gândesc deja la perioada pe care o mai au de muncit până la vârsta pensionării. Cu speranța că după ce se vor pensiona, se vor putea bucura de ceva mai mult timp liber, pe care să-l petreacă alături de familie, de copii și de nepoți.

Și asta pentru că s-a aflat că s-ar putea ca vârsta de pensionare să se majoreze semnificativ în România. Vestea a apărut, pe fondul reuniunii Biroului Executiv (BEX) de la Partidul Național Liberal, desfășurată marți dimineață.

Ședință în cadrul căreia mai-marii PNL au discutat atât despre posibilitatea creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani, cât și despre proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, conform unor surse liberale citate de news.ro.

Propunerile în cauză ar urma să fie prezentate de către politicienii de la PNL în cadrul Coaliției. O ședință a reprezentanților partidelor aflate la momentul de față la guvernare – PSD-PNL-UDMR – ar urma să aibă loc peste doar câteva ore, respectiv marți, la ora 18.

Rămâne de văzut la ce concluzie se va ajunge la nivelul Coaliției pe aceste subiecte de real interes pentru români. Și ce declarații se vor face, de la nivelul PNL.

Ce spunea Budăi lunile trecute

Între timp, vă amintim că în noiembrie anul trecut, actualul ministru social-democrat al Muncii spunea că o astfel de variantă, a creșterii vârstei de pensionare, e exclusă – cel puțin pe durata mandatului său.

Citește și:  LISTA RUȘINII 2021 Departamentul MEDICAL, cu Arafat și Gheorghiță în frunte

“Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la o eventuală creştere a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close