Romania

George Simion acuză pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, că a provocat criza lemnului şi blocajul de la Blue Air: ”nu ascunde dispreţul profund pe care îl are faţă de România, de poporul român şi de simbolurile de stat”

Asculta informatia

Deputatul AUR George Simion l-a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, că a provocat criza lemnului şi blocajul de la Blue Air, susţinând şi că acesta conduce ministerul ca „pe propria feudă”.

„S-au făcut 2 luni de când acea ordonanţă ruşinoasă cu plafonarea preţului la lemne la 400 lei şi la peleţi la 2.000 de lei a fost introdusă şi a dat peste cap toată piaţa lemnului, bătându-şi joc de familiile de români care se încălzesc pe lemn sau pe peleţi. Este 5 decembrie, mulţi români nu au bani să cumpere lemne de foc şi astăzi, la „Ora Guvernului” a venit domnul Tanczos Barna să dea cumva vina pe prim-ministru. (…) Ministrul Tanczos Barna trebuie să justifice care sunt planurile în această iarnă pentru românii care se încălzesc cu lemne sau vrea să îi lase în continuare să moară de frig. A blocat toată piaţa lemnului această ordonanţă de urgenţă care a fost dată cu semnătura lui Tanczos Barna. Cu semnătura lui, ministrul Mediului şi-a asumat această ordonanţă de urgenţă în ciuda opoziţiei Romsilva”, a afirmat Simion la dezbaterea „Ora Guvernului”, la care participă şi ministrul Mediului, relatează Agerpres.

„Îl acuzăm, pe lângă provocarea crizei lemnului, pe Tanczos Barna de felul în care conduce Ministerul Mediului ca pe propria feudă. Ca să vă daţi seama, menţine toate instituţiile ministerului într-un interimat şi într-un provizorat din două în două săptămâni”, a spus Simion.

Citește și:  Stagiul miliar, obligatoriu! Ce proiecte au în plan liderii AUR. “Ne batem pentru interesul național!”

Liderul AUR a mai declarat că ministrul a creat blocajul de la Blue Air.

„Domnul Tanczos Barna a creat blocajul de la Blue Air şi avantajată a fost o companie din Ungaria – Wizz Air. Domnul Tanczos Barna a lovit în 45.000 de familii care şi-au depus dosarele pentru Casa Verde în vara lui 2021 şi în vara lui 2022 a dat în lucru aceste dosare. (…) Cu ce se încălzesc românii în această iarnă? (…) Haideţi să vedem ce răspunde ministrul şovin şi iredentist Tanczos Barna”, a mai spus Simion.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close