Europa

Parlamentul European a votat pentru „Identitatea Digitală Europeană”: Cristian Terheș și Mihail Neamțu acuză că va fi un instrument pentru controlul populației

Parlamentul European a votat, cu o largă majoritate, pentru adoptarea Identității Digitale Europene, urmând ca proiectul să fie aprobat oficial de Consiliul de Miniștri al UE.

Proiectul arată că noua identitate digitală le permite utilizatorilor stocheze și să conecteze date într-un singur mediu, fără întreruperi, pe telefoanele lor mobile.

Comisia Europeană arată că această comoditate vine cu prețul pierderii controlului asupra datelor cu caracter personal, în timp ce aceste soluții sunt deconectate de la o identitate fizică verificată, ceea ce face ca frauda și amenințările de securitate cibernetică să fie mai dificil de atenuat.

Europarlamentarul român, Cristian Terheș, afirmă că acest sistem are un singur scop: supravegherea în masă a populației și pentru tranzacționarea monedei euro digitale.

„În aplauzele grupurilor PPE, Renew și S&D, Identitatea Digitală Europeană a fost adoptată de plenul Parlamentului European de la Strasbourg, pe data de 29.02.2024, cu 335 voturi pentru, 150 împotrivă și 31 abțineri. (…)

Eu am votat pentru amendamentul de respingere a propunerii făcut de grupul ID, amendament ce a fost respins la vot; pentru propunerea ECR de amendare a textului, ce a fost respinsă la vot, astfel că textul a rămas nemodificat; împotriva adoptării textului final.

După publicarea listei de vot vă voi face cunoscut cum s-a votat nominal.

Ca și co-raportor în LIBE din partea Grupului ECR m-am opus vehement Identității Digitale Europene, care creează sistemul pentru supravegherea și controlul în masă al populației.

Sistemul va fi folosit și pentru tranzacționarea monedei euro digitale.

Datorită mie s-a prelungit acest dosar cu circa un an și jumătate. Acum, pe ultima sută de metri, împing în Parlament toate propunerile care cu greu vor trece în următoarea legislatură.

Citește și:  UE cere Israelului să oprească în totalitate activităţile de colonizare din Cisiordania

Dacă doriți să vă fie respectate drepturile la nivelul UE, nu votați la europarlamentare cu trădătorii de la PSD, PNL și USR”, a avertizat Cristian Terheș.

Neamțu: Miza luptei lor? Controlul minții. Slăbirea autonomiei individuale. Demoralizarea. Intimidarea

Scriitorul și teologul Mihail Neamțu a comentat și el, critic, acest proiect. El a denunțat o tentativă de control total.

„E foarte clar!

Big Tech vrea, dimpreună cu toate guvernele lumii, ca totul să fie înregistrat și monitorizat, filat și raportat, de la microexpresiile faciale de nemulțumire sau revoltă față de noul consens planetar și până la mesajele noastre private.

Pașapoarte digitale, certificate verzi, reducerea emisiilor de carbon, taxarea flatulenței și câte alte trăsnăi.

Miza luptei lor? Controlul minții. Slăbirea autonomiei individuale. Demoralizarea. Intimidarea.

Priviți atent la „papalitatea mediatică” (Paul Dragoș Aligică) responsabilă pentru algoritmi, deci pentru cenzura subtilă și manipularea fină a omului de rând .

Câți dintre dumneavoastră s-au întâlnit cu cenzura pe social-media?

Câți dintre dumneavoastră ați simțit, nu doar în pandemie, că drepturile și libertățile noastre s-au erodat?”, a scris Neamțu pe siteul său.

Tags

Articole similare

Close