Romania

Victor Ponta, consilierul premierul Ciolacu, cere pedepse dure pentru cei care agresează polițiști sau jandarmi: Să vedeți ce repede se răcoresc toți vitejii ăștia

Consilierul premierul Marcel Ciolacu, Victor Ponta, îi cere ministrului de Interne să promoveze un proiect de OUG cu proceduri simplificate și pedepse foarte dure pentru orice persoană agresează sau jignește un jandarm sau un polițist: „Să vedeți ce repede se răcoresc toți vitejii ăștia”.

„Cred că acum trebuie o acțiune clară și rapidă din partea Statului – pentru binele nostru, al cetățenilor! O ordonanță de urgență cu proceduri simplificate și pedepse foarte dure pentru orice persoană care îndrăznește să agreseze, să jigneasă, să pună mâna sau să lovească un jandarm sau un polițist în uniformă! Rapid și fără excepții! Să vedeți ce repede se răcoresc toți vitejii ăștia”, scrie Victor Ponta pe Facebook.ăcoresc>

„Vă asigur că în America și Europa așa este! După care vedem dacă e vorba de vreun abuz – dar primul lucru te supui polițistului / jandarmului după care îți chemi avocat sau demonstrezi că e ceva în neregulă! Cred că Jungla care a devenit România poate fi rapid schimbată din acest punct de vedere! L-aș aplauda public pe Cătălin Predoiu , actual ministru de Interne ( dar atâția ani Ministrul Justiției) dacă vine la Guvern cu un asemenea proiect de Ordonanță de Urgență”, încheie Ponta.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, toleranță zero față de „așa zișii bombardieri” care ajung în această perioadă pe litoral. El a spus că polițiștii și jandarmii au toată susținerea pentru a face ordine pe litoral.

„Vine weekendul și probabil iar stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști. Vreau să fac un apel către forțele de ordine: să fie foarte ferme în aplicare legii. Oamenii vor lege și ordine. Trebuie toleranță zero față de toți așa-zișii bombardieri care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul în România”, a spus Ciolacu.

Citește și:  Polițiștii, obligați de parlamentari să stea cu radarele la vedere

Patru turiști s-au bătut, mai întâi, cu doi tineri în bazarul din Costineşti, iar apoi cu poliţiştii și jandarmii.

Tags

Articole similare

un comentariu

  1. Cu siguranță, reacția domnului Ciolacu este normală și pozitivă, așa cum suntem cu toții în fața abuzurilor și jignirilor aduse forțelor de ordine. Binele nostru, al cetățenilor, depinde de responsabilitatea și legea pe care o respectăm și o aplicăm. Proiectul de OUG propus de Victor Ponta este absolut necesar pentru a crea un cadru legal care să îmbunătățească relația dintre poliție și cetățeni și care să încurajeze spiritul de responsabilizare și respect față de lege.

Leave a Reply

Close