Europa

OLANDA: A fost aprobată eutanasia pentru copiii sub 12 ani.

Olanda vrea să acorde „dreptul la moarte” copiilor bolnavi în fază terminală. Prin urmare, va extinde reglementările existente privind eutanasia pentru a include posibilitatea de a permite moartea asistată de medic pentru copiii cu vârste cuprinse între un an și 12 ani, a declarat vineri guvernul olandez.

Noile norme se vor aplica unui grup estimat la aproximativ 5-10 copii pe an, care suferă insuportabil din cauza bolii lor, nu au nicio speranță de ameliorare și pentru care îngrijirile paliative nu pot aduce alinare, a declarat guvernul.

Olanda autorizează eutanasia pentru copiii sub 12 ani

Ministrul Sănătății, Ernst Kuipers, a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că se așteaptă ca noile reglementări să fie implementate în cursul acestui an. “Aceasta este o problemă deosebit de complexă, care se referă la situații foarte dureroase. Situații pe care nimeni nu și-ar dori să le întâlnească”, a subliniat ministrul.

“Sfârșitul vieții pentru acest grup este singura alternativă rezonabilă la suferința insuportabilă și lipsită de speranță a copilului”, a precizat guvernul într-o declarație citată de Reuters.

În 2002, Olanda a fost prima țară din lume care a legalizat eutanasia în condiții stricte. Toate cazurile de eutanasie trebuie să fie raportate comisiilor de evaluare medicală.

Citește și:  COVID19 – Olanda în flăcări: Revoluție anti-pașapoarte de vaccinare și anti-carantină la Rotterdam
Tags

Articole similare

un comentariu

  1. Sunt foarte incurajat sa vad ca Olanda face pasi inainte si ia masuri in acest context dificil. Respectarea drepturilor copiilor bolnavi insuportabil este fundamentala si atitudinea responsabila a guvernului olandez este foarte binevenita si de laudat.

Leave a Reply

Close