Romania

Românii s-ar putea bucura de încă două zile libere în anul 2023. Proiectul de lege a fost aprobat

Asculta informatia

Vești bune pentru bugetari. În anul 2023, românii vor putea primi încă două zile libere în perioada sărbătorilor, după ce proiectul de lege a fost aprobat în urma voturilor deputaților. Iată când vor fi noile libere legale în anul ce urmează.

Românii se vor putea bucura de încă două zile libere în anul 2023. Imediat după sărbători, mai exact după Anul Nou, angajații ar putea primi, la începutul lunii ianuarie, încă două zile libere. Decizia a fost adoptată în Senat, astfel că bugetarii vor putea avea zile de odihnă pe 6 și 7 ianuarie, pentru marcarea a două sărbători importante.

Încă două zile nelucrătoare în calendar pentru români, de anul viitor. Proiectul de lege predeve ca bugetarii să primescă liber și pe 6 și 7 ianuarie, începând cu 2023, adică de Bobotează și Sfântul Ioan.

O propunere legislativă în acest sens a fost adoptată miercuri de Senat, urmând să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este cel care a venit cu propunerea, explicând că există mulți români care participă la slujba de Bobotează și care îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan, motiv pentru care se vor oferi aceste zile libere.

Care vor fi liberele legale în anul 2023

Codul Muncii prevede 15 zile de sărbătoare legală anual, însă începând de anul viitor românii vor putea beneficia de 17 zile libere pe an. Este vorba despre: 1 ianuarie, 2 ianuarie (ambele pentru Anul Nou), 6 ianuarie (Boboteaza), 7 ianuarie (Sfântul Ioan), 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), 14 aprilie (Vinerea Mare), 16 aprilie (Prima zi de Paște Ortodox 2023), 17 aprilie (A doua zi de Paște ortodox 2023), 1 mai (Ziua Muncii), 1 iunie (Ziua copilului), 4 iunie (Rusalii 2023- prima zi), 5 iunie (Rusalii 2023- a doua zi), 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 decembrie (Ziua Națională a României), 25 decembrie și 26 decembrie (Prima și a doua zi de Crăciun.)

Citește și:  Bolnavii fără certificat verde lăsați la ușa Spitalului Județean Timișoara. O pacientă povestește infernul unor oameni cu tuburi în ei

Zilele de 6 şi 7 ianuarie s-ar putea adăuga astfel celor 15 libere care apar în prezent în Codul Muncii, dacă propunerea va trece de Camera Deputaţilor şi va fi aprobată de preşedintele Iohannis.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 53

Close