Franta

Atac armat în Franța. Morți și răniți în Marsilia, o mașină ciuruită de gloanțe

Două persoane au fost ucise și cel puțin una rănită într-un atac armat la Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța (sud-est), a anunțat duminică seara poliția.

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, au fost vizați de focuri de armă în noaptea de duminică spre luni, în timp ce se deplasau cu o mașină pe rampa de acces la centura de ocolire L2 de la Saint-Jérôme-Malpassé, în arondismentul 14 din Marsilia.

22 de persoane ucise, de la începutul anului în Marsilia

Doi dintre ei au fost uciși, potrivit informațiilor din presa franceză și confirmate de poliție. Una dintre victime are 21 de ani. Un al treilea bărbat, în vârstă de 20 de ani, a fost grav rănit, iar prognosticul său este rezervat.

Potrivit poliției, o urmărire a început în jurul orei 3.30 între două mașini, până când una a blocat-o pe cealaltă la ieșirea 2 a autostrăzii A507, în cartierul Merlan. Ocupanții primului vehicul au ieșit apoi pe șosea și au tras asupra ocupanților vehiculului blocat.

Doi dintre bărbații din mașină au murit la fața locului: unul dintre ei, în vârstă de aproximativ 25 de ani, a fost găsit pe jos, în timp ce celălalt, în vârstă de aproximativ 30 de ani, era încă în mașină. Ambii au fost găsiți în stop cardiorespirator, scrie Ouest-France.

Un al treilea bărbat aflat în mașina vizată de împușcături a fost grav rănit și avea multiple plăgi în membre și în spate, a adăugat aceeași sursă. Acesta era conștient în momentul în care a fost dus la spital. Serviciile de urgență și poliția au căutat în zadar o a patra persoană care, potrivit bărbatului rănit, se afla în vehicul, fără a reuși să o localizeze.

Citește și:  Franţa: Consiliul Constituţional va analiza prevederile privind vaccinarea şi certificatele COVID

De la începutul anului, 22 de persoane au fost împușcate mortal în regiunea Bouches-du-Rhône, în special în Marsilia, cel mai adesea pe fondul traficului de droguri.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close