Franta

Franța: TIR, condus de un român, atacat de mai mulți migranți cu pietre.

Acum câteva zile, peste o sută de migranți au blocat intrarea în portul Calais, instalând scânduri de lemn și saci plini de gunoaie. Scopul lor era să urce în camioane și să intre în port Calais. Migranți erau înarmați cu pietre, cu care amenințau șoferii. În altercație a fost implicat și un ofer român de tir.

Potrivit informațiilor prezentate de prefectura Pas-de-Calais, migranții au ieșit pe autostradă și au reușit să o blocheze, vineri dimineața, la ora 3:25, a spus Jean-Marie Puissesseau, președintele portului. Deoarece, migranții aveau pietre în mâini, pe care încercau să le arunce spre camioane, șoferii încetineau.  În acel moment, refugiații încercau să urce în tiruri.

“O inițiativă sortită eșec conform lui, deoarece controalele sunt foarte stricte. Mai multe camioane au fost avariate de pietrele aruncate de migranți. Un șofer, ușor rănit la cap, a fost transportat de pompieri la spitalul din Calais pentru a primi îngrijirile necesare”, au transmis reprezentanții prefecturii. Petrișor Bouda, unul dintre șoferii de camioane, de naționalitate română, prins în blocajul rutier, a filmat scenele și le-a postat pe o rețea de socializare, scrie nordlittoral.fr.

În imagini se vede un camion oprit și înconjurat de mulți refugiați. În timp ce unii se înghesuie la ușa din spate a camionului, alții aleargă spre cabina șoferului. Aceștia încearcă apoi să urce în camionul oprit, iar unii dintre refugiați au pietre în mâini și amenință șoferul.

Blocajele rutiere, distracția preferată a migranților

„Poliția a mers repede la fața locului și a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa indivizii. Toți migranții au fugit când s-au apropiat și niciunul dintre ei nu a fost arestat. Ar trebui să-i pedepsim, dar nimeni nu a fost prins. Deoarece sunt migranți, nu le putem face nimic. Dar în peste câteva zile, sigur, migranții vor repeta scena. Blocajele rutiere de pe autostradă sunt distracția lor preferată”, au transmis reprezentanții Prefecturii Pas-de-Calais.

Citește și:  Raport care zguduie Franța. Între 2.600 și 3.000 de pedofili în Biserica Catolică, după 1950

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close