Franta

REVOLUȚIE în Franța. Noi PROTESTE violente, după ce moţiunea de cenzură a picat la limită

Protestele au continuat, luni seară, în Paris şi în alte oraşe din Franţa după ce Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a respins moţiunile de cenzură împotriva reformei pensiilor.

Eșecul moțiunii de cenzură și adoptarea definitivă a legii pensiilor aruncă Franța într-o criză politică și socială fără precedent. Sunt tensiuni în toată țara, iar sute de mii de oameni protestează zilnic de aproape o săptămână.

Proteste masive în toată țara

Zeci de străzi sunt incendiate, manifestanții distrug bunurile publice, iar în tot mai multe orașe mulțimea furioasă iese cu torțe și cere demisia Guvernului.

Străzi incendiate, magazine sparte și bunuri publice distruse. Așa arată tot mai multe străzi ale marilor orașe din Franța, în ochii turiștilor care rămân șocați de violențele fără precedent din Franța.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea a sute de protestatari violenţi, în oraşul Lille, conform cotidianului Le Figaro.

Manifestanții distrug orice întâlnesc în cale

În Paris, manifestanţii s-au adunat în zona Gării Saint-Lazare, iar în zona Boetie au fost semnalate incendii provocate de protestatari. Incidente violente s-au înregistrat şi în zona Pieţei Vauban din Paris.

În oraşul Strasbourg, manifestanţii au provocat o serie de daune, luni seară, prin atacuri asupra vitrinelor magazinelor şi asupra panourilor publicitare. Aproximativ 1.000 de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Kleber din Strasbourg.

Citește și:  O poliţistă a murit după ce a fost înjunghiată, într-un oraş aproape de Paris
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close