Franta

Macron, atacat cu un ou de un protestatar

Asculta informatia

Un bărbat a aruncat luni cu un ou asupra preşedintelui francez Emmanuel Macron la Salonul Internaţional al alimentaţiei publice şi domeniului hotelier (SIRHA) de la Lyon, oul ricoşând de umărul său fără să se spargă, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Bărbatul care a aruncat oul a fost imediat arestat.

„Dacă are ceva să îmi spună, să vină. Îl voi vedea la final”, a reacţionat şeful statului.

Cota de popularitatea a lui Emmanuel Macron este în scădere – 38% dintre francezi se declară satisfăcuţi de acţiunea şefului statului, în timp ce 59% dintre persoanele intervievate au spus că sunt nemulţumite.

Această cotă este totuşi mai mare decât a ultimilor doi predecesori ai săi, François Hollande (22%) şi Nicolas Sarkozy (36%), la acelaşi moment al mandatului fiecăruia.

La 8 iunie, Macron a fost lovit în faţă de un bărbat, în timpul unei deplasări în sudul Franţei, ceea ce a provocat un val de proteste în rândul clasei politice.

Agresorul său, condamnat la patru ani de închisoare cu executare, a ieşit din detenţie la 21 septembrie.

În martie 2017, pe atunci candidat la prezidenţiale, Macron a fost de asemenea vizat de un ou aruncat din mulţime la Salonul de Agricultură de la Paris.

Citește și:  „Vaccinul ucide!” , „Macron : criminal!” – Sute de protestatari au înconjurat sâmbătă clădirea companiei farmaceutice Pfizer din Paris
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 74 =

Close