Franţa: Masca devine iar OBLIGATORIE în şcolile primare – Europa News
Franta

Franţa: Masca devine iar OBLIGATORIE în şcolile primare

Masca de protecţie a devenit din nou obligatorie în şcolile primare din Franţa începând de luni pentru a limita înmulţirea infectărilor cu COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

Până în prezent, trebuiau să poarte mască elevii din 61 de departamente ale Franţei. Acum, măsura se aplică în toată ţara.

Toate departamentele trec luni la „nivelul 2 al protocolului sanitar”, astfel că toţi elevii de şcoală primară „trebuie să poarte din nou mască”, a anunţat la 9 noiembrie Ministerul Educaţiei Naţionale, în urma unei intervenţii a preşedintelui Emmanuel Macron.

Această extindere a obligaţiei de a purta mască este un pas înapoi. Guvernul a anunţat în septembrie că nu mai este nevoie ca elevii de şcoală primară să poarte mască în departamentele mai puţin afectate de pandemie.

La începutul lui octombrie, 47 de departamente au putut astfel să renunţe la măsură, urmate de altele în săptămânile de după. În total, masca de protecţie nu a mai fost obligatorie în şcoală înainte de vacanţa din jurul datei de 1 noiembrie în 79 de departamente, însă măsura a revenit în forţă odată cu relansarea epidemiei de COVID-19.

În contextul unui nou val epidemiologic, Macron s-a adresat francezilor la 9 noiembrie, îndemnându-i în special pe bătrâni să îşi facă o nouă doză de vaccin, sub ameninţarea că îşi vor pierde permisul sanitar.

În privinţa şcolii, şeful statului a spus că, deşi este conştient cât este de greu acest lucru, „purtatul măştii la şcoală va fi pentru moment menţinut”. 

Citește și:  Veste mare care vizează Turnul Eiffel. Autoritățile din Franța au decis
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close