Franta

Mai multe site-uri franceze, inaccesibile după ce un incediu a afectat un sediu al unei firme de web hosting

Mai multe site-uri de internet din Franţa au fost miercuri inaccesibile după ce un incendiu spectaculos, care din fericire nu a făcut victime, s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri într-unul dintre cele patru centre de date deţinute de firma OVHcloud la Strasbourg, firmă care oferă servicii de web hosting şi de administrare a datelor în sisteme cloud, transmite AFP.  

În cursul dimineţii, funcţionarea a numeroase site-uri, printre care cel al aeroportului din Strasbourg, al companiei franceze de brokeraj specializată în criptomonede Coinhouse, dar şi al Centrului parizian Pompidou sau al clubului de handbal din Créteil, a fost afectată.

Platforma de acces la date publice data.gouv.fr a fost de asemenea temporar inaccesibilă.

Compania dispune de 29.000 de servere în centrele de la Strasbourg. Într-un comunicat, OVHcloud s-a declarat „uşurată că nu s-au înregistrat victime” în incendiu şi le-a prezentat „scuze sincere” clienţilor afectaţi, promiţând să găsească soluţii pentru ca site-urile afectate să redevină cât mai rapid accesibile. Întrebaţi cu privire la riscul unor pierderi definitive de date, reprezentanţii companiei au răspuns că situaţia urmează să fie evaluată.

Compania OVHCloud a fost creată în 1999 de Octave Klaba, un tânăr francez de origine poloneză care a ajuns în Hexagon pe când era adolescent. Compania a început prin a oferi servicii de web hosting şi s-a lansat în domeniul serviciilor de găzduire a datelor în cloud din 2010. Ultimele cifre de afaceri publicate datează din 2019 şi se ridică la suma de 600 de milioane de euro. Compania contează pe 2.450 de colaboratori, dintre care jumătate din Franţa şi operează 32 de centre de date în diverse locuri din lume.

Citește și:  Franța: O româncă și cei doi copii ai săi dorm într-o mașină, după ce un incendiu le-a mistuit casa: „Nimeni nu mă ia, nu mai suport“
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close