AsiaSanatate

Vaccinul Bharat Biotech dezvolta reacţii adverse

Producătorul indian de vaccinuri Bharat Biotech a publicat marţi o serie de recomandări de precauţie în cazul persoanelor cu anumite afecţiuni, subliniind că cele care urmează să fie vaccinate ar trebui să se consulte cu medicul sau, de preferinţă, să evite vaccinarea cu Covaxin, relatează Xinhua, si agerpres.

În fişa informativă emisă de companie se precizează că cei care suferă de alergii, febră sau tulburări de coagulare, printre alte afecţiuni, ar trebui să consulte medicul/furnizorul de vaccinuri şi, eventual, să nu se vaccineze cu Covaxin.

Producătorul de vaccinuri afirmă că persoanele care sunt imunocompromise (sau primesc un medicament care le afectează sistemul imunitar), femeile însărcinate şi cele care alăptează sunt de asemenea sfătuite să nu fie vaccinate cu Covaxin.

Ministerul Sănătăţii din India a anunţat luni 580 de cazuri de reacţii adverse după vaccinarea împotriva COVID-19, dintre care şapte persoane au fost spitalizate. Ministerul a precizat că două persoane au murit, însă niciun deces nu a avut legătură cu vaccinarea.

Procesul de vaccinare anti-COVID19 a început sâmbătă în India. Autorităţile folosesc două vaccinuri anti-COVID-19 – Covaxin fabricat de compania indiană Bharat Biotech şi vaccinul dezvoltat de Oxford-Astrazeneca, Covishield, produs de Serum Institute din India.

În prima fază vor fi vaccinaţi circa 30 de milioane de angajaţi în domeniul medical, urmaţi de persoanele cu vârsta peste 50 de ani şi de grupele de populaţie sub 50 de ani cu comorbidităţi care numără aproximativ 270 de milioane de persoane.

Citește și:  Sri Lanka se pregăteşte să dea piept cu un alt ciclon puternic. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close