Franta

Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie

A fost alertă în rândul oamenilor legii și al autorităților dintr-un oraș francez. S-a întâmplat vineri, 17 mai, în Rouen, nord-vestul Franţei.

Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze vineri o sinagogă din Rouen, în nord-vestul Franţei, a fost ucis de poliţie, a anunţat ministrul de interne Gerald Darmanin, relatează AFP şi Reuters, informează Agerpres.

Alerta s-ar fi dat după ce ar fi fost observat fum în proximitatea sinagogii. Poliţia „a intervenit după ce a fost semnalat fum în apropierea sinagogii”, din câte a declarat o sursă din poliţie.

Bărbatul ar fi avut un cuţit şi o bară de fier

Și tot pe surse s-au mai aflat câteva detalii despre acest incident. „Bărbatul era înarmat cu un cuţit şi o bară de fier, s-a apropiat de poliţişti care au tras, individul a murit”, a declarat o sursă apropiată de caz, pentru AFP.

Ministrul de interne precizează că individul înarmat a intenționat să dea foc sinagogii. „În Rouen, ofiţerii de poliţie au neutralizat în această dimineaţă (vineri) un individ înarmat care a intenţionat clar să dea foc sinagogii oraşului. Îi felicit pentru modul lor de reacţie şi curajul lor”, a tansmis Darmanin pe reţeaua X.

Primarul din Rouen: oraşul francez, „şocat” de incident

În tot acest context, postul de televiziune local France 3 a transmis că pompierii se aflau la faţa locului.

Totodată, primarul din Rouen a precizat într-o postare că oraşul francez este „şocat” de acest incident.

Sursa citată amintește că, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu şi al ofensivei terestre a Israelului în Fâşia Gaza, în Franţa nivelul de alertă a fost ridicat la maxim.

Citește și:  Primul muzeu memorial al terorismului în Franța

Articole similare

Close