Sanatate

Documente: Pfizer a înregistrat aproape 160.000 de reacții adverse la vaccinul său Covid-19 în primele luni

Asculta informatia

Documentele publicate de Food and Drug Administration (FDA) dezvăluie că producătorul de medicamente Pfizer a înregistrat aproape 160.000 de reacții adverse la vaccinul său Covid-19 în primele luni ale lansării sale.
Documentele au fost obținute de un grup de medici, profesori și jurnaliști care se numesc Public Health and Medical Professionals for Transparency, care au depus o cerere la FDA pentru eliberarea lor prin Legea privind libertatea de informare (FOIA).

Prima tranșă de documente arată că, din februarie 2021, vaccinul Pfizer a fost lansat în întreaga lume în regim de urgență, producătorul de medicamente a compilat peste 42.000 de rapoarte de caz care detaliau aproape 160.000 de reacții adverse.

Aceste reacții adverse erau cunoscute anterior și au fost toate înregistrate în baza de date a Sistemului de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS) a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care până duminică a urmărit 3.300 de decese în urma vaccinării cu vaccinul Pfizer, o cifră în mare măsură în acord cu datele proprii ale companiei.

Criticii spun că unele dintre aceste decese nu pot fi legate în mod concludent de vaccinare, în timp ce alții susțin că numărul real al deceselor și al efectelor adverse este subraportat.

FDA spune că ar putea dura până în 2096 pentru a lansa toate cele 451.000 de pagini pe care le-a folosit pentru a aproba vaccinul Pfizer.

Citește și:  Omicronul, doar o răceală ușoară- Conluzia spitalelor!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 73

Close