Turcia

TURCIA: Erdogan se teme de Israel: Vezi de ce!

Erdogan a declarat miercuri că Israelul va ataca Turcia „mai devreme sau mai târziu” dacă țara reuşeşte să iasă învingătoare din războiul cu Hamas din Fâşia Gaza.

„Să nu credeţi că Israelul se va opri în Gaza”, le-a spus Erdogan deputaţilor din partidul său.

Turcia este una din puţinele ţări cu populaţie majoritar musulmană care recunoaşte statul Israel, dar a suspendat recent relaţiile comerciale bilaterale, făcând astfel presiuni pentru o încetare a focului în Gaza şi pentru creşterea volumului de ajutoare umanitare care ajung pe teritoriul palestinian.

„Dacă nu este oprit, acest stat paria şi terorist se va îndrepta mai devreme sau mai târziu înspre Anatolia”, a mai spus Erdogan.

Liderul turc nu şi-a ascuns susţinerea pentru Hamas. „Vom continua să susţinem Hamas, care luptă pentru independenţa propriei sale ţări şi apără Anatolia”, a insistat miercuri Erdogan.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat despre eforturile de a livra ajutor umanitar în Fâşia Gaza şi de a ajunge la o pace echitabilă şi durabilă în regiune în timpul unei întâlniri cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, care a avut loc, în aprilie, la Istanbul.

Aceea fost prima întâlnire dintre Erdogan şi o delegaţie Hamas condusă de Haniyeh de când Israelul a început ofensiva militară în Fâşia Gaza. Vizita lui Haniyeh în Turcia a avut loc la trei zile după ce acesta s-a întâlnit cu ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, la Doha.

„Au fost discutate chestiuni legate de atacurile Israelului asupra teritoriilor Palestinei, în special Gaza, eforturile pentru livrarea adecvată şi neîntreruptă a ajutorului umanitar în Gaza şi un proces de pace echitabil şi de durată în regiune„, a precizat preşedinţia turcă într-un comunicat.

Citește și:  Primele rugăciuni musulmane în MOSCHEEA Sf. Sofia din Istanbul
Tags

Articole similare

Close