AmericaAsia

Trump avea dreptate! Ipoteza SCĂPĂRII virusului dintr-un laborator chinez este PLAUZIBILĂ

Asculta informatia

Un raport cu privire la originile COVID-19 realizat de un laborator naţional guvernamental american a conchis că ipoteza „scăpării” virusului dintr-un laborator chinez din Wuhan este plauzibilă şi merită investigaţii aprofundate, a relatat luni cotidianul Wall Street Journal, citând surse apropiate de acest dosar, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Raportul, care este clasificat, are la bază un studiu pregătit în mai 2020 de Laboratorul naţional Lawrence Livermore din California şi a fost utilizat de Departamentul de Stat la realizarea anchetei din ultimele luni ale administraţiei Trump cu privire la originile pandemiei.

Studiul laboratorului Livermore, care nu a comentat aceste informaţii, are la bază o analiză genomică a virusului responsabil de COVID-19.

Luna trecută, preşedintele american Joe Biden a afirmat că le-a cerut consilierilor săi să găsească răspunsuri cu privire la originile virusului. Agenţiile de informaţii americane iau în considerare două scenarii probabile – ca virusul să fi scăpat accidental dintr-un laborator sau să fi apărut din contactul omului cu un animal infectat -, dar nu au ajuns la o concluzie, a notat Biden.

Un raport încă secret al serviciilor de informaţii vehiculat în timpul administraţiei Trump a susţinut că trei cercetători de la Institutul de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit şi au necesitat internare la spital în noiembrie 2019, au indicat surse guvernamentale americane, aminteşte Reuters.

Oficiali ai SUA au acuzat China de lipsă de transparenţă în legătură cu originea virusului, acuzaţii respinse de Beijing.

Separat, epidemiologul Mike Ryan, director în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat luni că organizaţia nu poate obliga China să dezvăluie mai multe informaţii cu privire la originile COVID-19 şi a menţionat că OMS va propune efectuarea de studii pentru a înţelege mai bine cum a apărut virusul.

Citește și:  Cel puţin şapte morţi şi 14 răniţi la Kabul, după ce zeci de maşini au luat foc

Mai devreme în iunie expertul american în boli infecţioase dr Anthony Fauci a îndemnat China să facă publice dosarele medicale a nouă persoane despre care se crede că ar putea conţine informaţii care să aducă indicii esenţiale pentru a putea stabili dacă noul coronavirus a fost iniţial rezultatul unei „scurgeri” dintr-un laborator.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3

Close