RomaniaSanatate

Rafila, DEZMINTE afirmațiile despre numărul mare de copii infectați. Sunt informații NEADEVĂRATE!

Asculta informatia

Ministrul Sănătății, Alexandra Rafila, a dezmințit anunțurile panicarde privind numărul mare de copii care ar fi infectați cu covid, spunând că nu sunt adevărate.

Afirmațiile au fost făcute înainte de ședința de Guvern de miercuri, scrie Rost Online.

„Am văzut în spaţiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. I-am pus la dispoziție domnule ministru Cîmpeanu toate cifrele oficiale, care arată și tendința, nu numai cifra dintr-o anumită zi. Ieri erau 11 copii internați la Secția de Terapie Intensivă, cu 10 mai puținu decât în ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați, iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338.

În mod evident, ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate, asigurarea asistenței medicale. Cred că această abordare legată de facilitarea testării va duce la controlul pandemiei, pentru că un caz diagnosticat și izolat, automat nu va mai transmite boala și cred că ăsta este un mare câștig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, așa cum trebuie, de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile, care au dus, ați văzut, la o mortalitate foarte mare”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Întreaga declarație este disponibilă aici.

Citește și:  VIDEO: Lucia Hossu-Longin : Un răspuns domnului Alexandru Rafila – Ce naște din pisică șoareci mănâncă!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11

Close