Romania

Se ridica carantina la Timisoara, dar si la Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

A fost hotarata sambata seara ridicarea masurii carantinei la Timisoara, de luni, la ora 0.00, desi in cele doua saptamani care au trecut nu s-au inregistrat rezultate notabile privind imbunatatirea situatiei.

In 8 martie, la impunerea restrictiilor, rata de infectare cu COVID era la Timisoara de 7,36 la mia de locuitori, iar sambata, dupa doua saptamani, incidenta cazurilor era de 8,19 la mie.

La sedinta CJSU din aceasta seara au fost 20 de voturi pentru prelungirea carantinarii, 9 impotriva si 9 abtineri, intre care si a primarului Dominic Fritz.
Pentru a se putea prelungi masura ar fi fost nevoie insa de 2 treimi dintre voturile membrilor prezenti pentru.

Nu va fi prelungita carantina nici pentru comunele periurbane, desi incidenta cazurilor e crescuta aproape peste tot.

Acum 2 saptamani: Dumbravita – 9,88 Ghiroda – 6,39 Giroc – 10,47 Mosnita Noua – 12,39

Sambata, 20 martie: Dumbravita – 7,42 Ghiroda- 7,71 Giroc – 10,42 Mosnita Noua – 11,22.

În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică – astăzi, 20.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

Citește și:  INSTANTA DESFIINTEAZA PUSCARIA COVID: Carantina Covid-19 din Romania a fost ilegala din martie pana in iulie 2020

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localități„, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close