Europa

Manifestaţie împotriva restricţiilor în oraşul elveţian Liestal

Asculta informatia

Câteva mii de oameni au manifestat sâmbătă în oraşul elveţian Liestal pentru a cere încetarea restricţiilor destinate combaterii pandemiei de COVID-19, relatează AFP, via  agerpres

Între 3.000 şi 5.000 de oameni, dintre care unii purtau combinezoane albe, au participat la această ”manifestaţie paşnică” în acest oraş din cantonul Basel (nord), potrivit estimărilor jurnaliştilor de la faţa locului.

Mulţi protestatari nu purtau mască. Unii purtau pancarte pe care scria: ”Destul!”, ”Vaccinurile omoară” sau chiar ”Fie ca dragostea să fie ghidul vostru, nu frica”.

Manifestanţii consideră că guvernul elveţian a recurs la măsuri ”dictatoriale” pentru a impune restricţiile sanitare, între care închiderea restaurantelor şi a barurilor, care vizează combaterea contaminărilor cu coronavirus.

Într-un comunicat publicat înaintea manifestaţiei, protestatarii, care au avut autorizarea poliţiei, acuză autorităţile Confederaţiei că au luat ţara ”ostatică” de mai bine de un an.

Citește și:  „Vaccinul ucide!” , „Macron : criminal!” – Sute de protestatari au înconjurat sâmbătă clădirea companiei farmaceutice Pfizer din Paris
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 92

Close