Romania

Premieră în România! Bebeluș cu două capete, născut viu într-un spital din Capitală

Cazul unei gravide care a adus pe lume un copil cu două capete a șocat lumea medicală din România. Femeia știa de malformația fătului, însă nu a vrut să avorteze, potrivit primelor informații.

Femeia în vârstă de 30 de ani a născut, marți, la Spitalul Elias din Capitală, un copil cu două capete. Potrivit Realitatea PLUS, bebelușul s-a născut la termen, dar a murit la câteva ore după ce a fost adus pe lume.

Deși știa că bebelușul pe care-l poartă în pântece suferă de o malformație, femeie a decis să ducă sarcina până la capăt și să nască.

La Spitalul Elias din Bucureşti se face o anchetă internă pentru a vedea exact cum au ajuns imaginile în presă. Tatăl a cerut ca unitatea medicală să nu mai furnizeze informaţii despre starea de sănătate a soţiei lui sau despre cazul lor.

Cazul este unul extrem de rar

„Orice factor genetic care perturba bunul mers al unei sarcini poate să intervină în a da sau nu astfel de malformații. Acestea sunt determinate de aberații cromozomiale ale ambilor părinți. Există determinarea riscului de malformații genetice.

Nu poți face teste genetice la toate gravidele. Există posiblitățati multiple care determină risc genetic. În situația în care unul din acești factori apare pozitiv, aceea care decide continuarea sarcinii este mama. Peste 35 de ani există un risc genetic malformativ.”, spune un medic ginecolog.

În ultimul deceniu, în lume s-au născut doar doi copii cu astfel de malformație: unul în 2011, în Brazilia, al doilea, în 2014, în India. Șansele de supraviețuire, în astfel de cazuri, sunt minime.

Citește și:  Ludovic Orban anunță când vor fi majorate alocațiile
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close