Europa

Grecia A ATACAT și SCUFUNDAT un vas turcesc

Asculta informatia

Paza de coastă turcă a anunţat marţi că a salvat trei persoane de la bordul unui vas privat ‘atacat ilegal’ de forţele greceşti în largul insulei Rhodos, transmite  agerpres.

Cei trei – doi turci şi un sirian – erau răniţi; unul din cetăţenii turci era în stare critică şi a fost spitalizat la Marmaris, pe coasta Mării Egee, a comunicat paza de coastă a Turciei. La faţa locului au fost trimise patru nave turceşti şi un echipaj de scafandri. Vasul salvat s-a scufundat ulterior intervenţiei, în timp ce era remorcat.

Procuratura din Marmaris a declanşat o anchetă privind incidentul.

Autorităţile din Grecia nu au comentat.

Tensiunile dintre Atena şi Ankara s-au amplificat recent, în contextul disputelor maritime din estul Mării Mediterane. Grecia doreşte convocarea unui summit de urgenţă al Uniunii Europene, după ce Turcia a trimis o navă de explorare într-o zonă disputată. Grecii susţin că platforma continentală este zona lor economică exclusivă, datorită insulelor, în timp ce Turcia contestă această pretenţie, arătând că insulele sunt la 580 de km de partea continentală a Greciei.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei UE, Peter Stano, a declarat marţi că situaţia este îngrijorătoare şi trebuie reglementată prin dialog, nu printr-o serie de paşi către escaladarea tensiunilor. 

Citește și:  Papa Francisc evită mulţimile de credincioşi şi se roagă într-o piaţă din Roma
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 20

Close