Europa

Frontex: Intrările ilegale în UE din Balcanii de Vest s-au înmulţit de peste două ori în luna mai

Asculta informatia

Uniunea Europeană a înregistrat în luna mai o înmulţire puternică a intrărilor ilegale din Balcanii de Vest în blocul comunitar, a anunţat marţi agenţia UE de protecţie a frontierelor, Frontex, potrivit Reuters, scrie agerpres.   

„În mai, numărul migranţilor ilegali detectaţi în regiune a crescut de peste două ori, până la 12.088”, a precizat Frontex într-o declaraţie, adăugând că principalele ţări de origine au fost Siria şi Afganistan.

În perioada ianuarie-mai 2022, Frontex a înregistrat 40.675 de treceri ilegale în total pe ruta Balcanilor de Vest, aproape de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ruta Balcanilor de Vest a reprezentant astfel aproape jumătate din numărul total de 86.420 de treceri ilegale la graniţele UE în perioada respectivă, a adăugat Frontex.

Agenţia nu a precizat motivul acestei creşteri, dar a menţionat că majoritatea persoanelor detectate se aflau în Balcanii de Vest de ceva timp înainte de a încerca să intre în UE.

Persoanele care au fugit de războiul din Ucraina nu au fost incluse în aceste date, a explicat Frontex.

Agenţia a mai transmis că, potrivit celor mai recente date, peste 5,5 milioane de ucraineni au intrat în UE de la începutul invaziei ruse din Ucraina, la finalul lunii februarie.

Citește și:  Proteste împotriva restricţiilor antipandemie în Slovacia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close