Romania

Comunicat de Presă: Comisia Extra Parlamentara de Investigare a COVID 2019.

Având în vedere cea de a doua întrunire a acestei comisii, având în vedere aspecte de o înaltă importanță dezbătute în cadrul acestei întruniri, cunoscând nevoia absolută a cetățenilor români de a cunoaște adevărul și numai adevărul, având în vedere datele trunchiate, distorsionate sau chiar false pe care instituțiile publice ale Statului Român le diseminează către cetățeni, Comisia Extra Parlamentară pentru Investigarea Covid2019 va aduce la cunoștință următoarele:

Prin hotărârea numărul 3 a Parlamentului României a fost aprobat Decretul numărul 195 din 16 martie 2020 cu privire la instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul României în contextul epidemiologic provocat de epidemia de Sars Cov 2 precum și de pandemia de SARS COV 2 declarată de Organizația Mondială a Sănătății la data de 11 Martie 2020.

La data de 23 06 2020 prin răspunsul cu numărul 5 4 8 1/ 2020, Ministerul Sănătății comunică organizației OC H R faptul că până la acea dată nu a fost emis niciun act normativ prin care acest minister să declare epidemia de Sars Cov 2 pe teritoriul României.

Tot Ministerul Sănătății comunică în aceeași adresă și faptul că declararea unei epidemii se realizează atunci când numărul de cazuri de îmbolnăvire înregistrate la un moment dat într-o regiune crește peste nivelul așteptat. În concluzie, având în vedere faptul că nu a fost declarată epidemia de sars COV 2 până la data de 23 06 2020, arată că în fapt numărul de îmbolnăviri pe teritoriul acestei țări nu a fost niciodată atât de îngrijorător pentru ca o epidemie să poată fi constatata și declarată în această țară.

Concluzia comisiei în această lumină este că atât hotărârea numărul 3 a Parlamentului României cât și Decretul Președintelui României(numărul 195) precum toate actele subsecvente emise, sunt nefundamentate, disproporționate ca măsuri applicate, precum și nelegale. În acest sens Comisia cunoscută ca și CEXPAR, va iniția o acțiune în instanțele de contencios administrativ ale României în vederea constatării nelegalității actelor mai sus menționate.

Citește și:  Jador vrea să se pocăiască:"Și părinții mei s-au pocăit, după ce s-au îmbolnăvit. Mă gândesc serios la lucrul ăsta"

In urma unor adrese înaintate către Ministerul Sănătății, CEXPAR constată de asemenea că măsurile implementate prin ordinul comun al Ministrului Sănătății precum și al Ministrului Educației asupra elevilor României sunt disproporționate față de situația de facto.

Această situație ne este expusă de către Ministerul Sănătății prin confirmarea în scris a faptului că dintr-un număr de 3 milioane de minori ai României, la data de 23 09 2020,doar 217 copii au fost identificați ca fiind infectați cu virusul Sars Cov 2.

Dintre aceștia un singur minor avut nevoie de îngrijire la terapie intensivă.

Niciun deces în rândul minorilor. Astfel Comisia a decis acționarea în instanțele de contencios administrativ a Statului Român în vederea anulării ordinului mai sus menționat.

Cu privire la acțiunile deja întreprinse de Organizația OCHR, Comisia ia act de informarea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 cu privire la dosarul penal numărul 7182/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de articolul 205 Cod Penal față de Institutul Național de boli infecțioase Matei Balș. Articolul 205 Cod Penal sancționează lipsirea de libertate în mod nelegal.

Această sesizare penală a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Tribunalul București cu privire la faptele comise de lucrătorii acestei instituții medicale, prin care au privat de libertate un număr amplu de cetățeni sub motivarea carantinei, neexistând cadrul legal în acest sens.- Comisia Extra Parlamentară pentru Investigarea Covid 2019 a constatat în urma dezbaterilor la care a participat medicul Victor Eșanu, Președintele Camerei Federative a Medicilor, faptul că în cazul deceselor de COVID19, cauza acestora nu putea fi constatată decât de către medicul legist. În acest sens se concluzionează aspecte de o gravitate fără precedent și anume, faptul că miile de decese public anunțate ca fiind din cauza afecțiunii provocate de Sars Cov 2 reprezintă fals și uz de fals în acte publice.

Citește și:  Ministrul Transporturilor amenință din nou cu rezilierea firma care lucrează pe Centura de Sud a Timișoarei

Comisia CEXPAR va solicita un punct de vedere în scris al camerei federative a medicilor în această problemă și va sesiza organele de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute și sancționate de art 401 si 323 COD PENAL.

membrii subcomisiilor ce formează întregul Comisiei Extra Parlamentare de Investigare, au convenit ca toate inițiativele, întrunirile, dezbaterile și concluziile acesteia să fie publice, necenzurate și disponibile oricărui cetățean interesat.În pofida unor încercări evidente de destructurare a acestei inițiative cetățenești, în ciuda unor încercări concertate de destabilire a fluxului și normalității dezbaterilor acestei acțiuni civice, CEXPAR va continua să existe, va continua să lucreze pro bono, din crez și conștiință civică, reprezentând ideologia Libertății, ideologia curajului și vocea societății Civile.

Solicităm ca instituțiile statului Roman să ia măsuri de îndată cu privire la aspectele sesizate și constatate, să inițieze din oficiu activitățile ce se impun în vederea respectării Constituției, Statului de Drept, principiilor fundamentale ale unei societăți democratice precum și a drepturilor și libertăților cetățenești.Secretariat CEXPAR,O.C.H.R.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close