EuropaRomania

Prima răzbunare a României pentru veto-ul Austriei: Bucureștiul blochează intenția Vienei de a prelua președinția OSCE

Asculta informatia

România va bloca intenția Austriei de a câștiga în decembrie 2023 șefia Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), o instituție-cheie în care posturile de conducere sunt ocupate prin consensul statelor membre.

Un indiciu legat de intenția României a fost dat luni de Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Marcel Ciolacu avertizează Viena
Liderul PSD a anunţat că în momentul în care autorităţile de la Viena vor cere votul ţării noastre pentru a prelua preşedinţia OSCE, şi România îşi va folosi dreptul de veto.

„Dacă tu ai folosit un drept de veto nejustificat, atunci nu te aştepta, de exemplu, când Austria solicită să aibă şefia OSCE, ca România să nu folosească acelaşi drept de veto.

Vreau să fac o distincţie foarte clară între români şi austrieci şi decidenţii din Austria din acest moment şi România, fiindcă aţi văzut şi reacţiile de frustrare ale românilor care trăiesc în Austria, dar şi ale austriecilor de susţinere a românilor.

A fost un element pur de interes personal, de aceea există această supărare, o prioritate a ministrului de Interne şi a cancelarului, ceea ce ţine de votul din Austria”, a declarat Marcel Ciolacu.

Desemnarea noului candidat va avea loc în decembrie 2023, când expiră mandatul de trei ani deținut acum de Helga Maria Schmid (Germania), desemnată în decembrie 2020 în această funcție.

Citește și:  Legea carantinei: Asimptomaticii, închiși obligatoriu în spitale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 30

Close