Romania

Schimbări la cardul de energie. Cum vei putea afla câţi bani mai aveți pentru plata facturilor

Se au în vedere schimbări în cazul beneficiarilor cardului de energie. Modificările se vor a veni în ajutorul celor care primesc bani pentru plata facturilor, dar au ceva dificultăți când vine vorba de accesul la tehnologie.

Astfel, românii care primesc cardul de energie pentru plata facturilor la electricitate vor putea afla de acum mai simplu câţi bani au pe card, potrivit antena3.ro. Totul, având în vedere că unii dintre beneficiari nu se pricep prea bine la tehnologie.

Proiect de OUG

Despre ce e vorba? Conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG), beneficiarii ajutorului de 1.400 de lei, bani ce pot fi folosiți de persoanele cu venituri mici pentru plata facturilor la energie, vor putea afla ce sold mai au pe card chiar de la poștașii care le trec pragul.

E vorba despre un proiect aflat în dezbatere publică. Și care indică faptul că sistemul informatic folosit de Poșta Română va trebui să permită interogarea soldului disponibil pentru fiecare card de energie, inclusiv să poată fi posibilă afișarea soldului disponibil pe echipamentele folosite de poştaşi.

Mai precis, proiectul de OUG vizează modificarea și completarea regulilor ajutorului financiar de care pot beneficia persoanele cu venituri mici pentru plata facturilor la energie.

Cum se poate vizualiza la momentul de față soldul rămas pe card

La momentul de față, sunt disponibile două metode pentru vizualizarea soldului rămas pe cardul de energie.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), soldul se poate interoga în două modalități, și anume:

„Prin dovada serviciilor de mandat poștal care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului;

Citește și:  AUR a anunțat oficial că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu

Prin accesarea site-ului C.N. POȘTA ROMÂNĂ pentru afișarea electronică a acestui sold”. MAI MULTE DETALII AICI.

Boloș: 15.600 de români au primit deja banii în mână pentru costul lemnelor de foc

Recent, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, anunța o serie de vești cu privire la numărul familiilor care și-au achitat facturile din banii europeni puși la dispoziție de Guvern.

„2 milioane de familii și-au achitat facturile din banii europeni puși la dispoziție de Guvernul României. Sunt 464 milioane de lei pe care românii nu îi mai dau pe utilități și pot să cumpere cu ei mâncare sau medicamente.

Și cel puțin 1 din 3 beneficiari au făcut plăți fără să se deplaseze de acasă, fie pentru că au folosit platforma online de plată oferită de Compania Naţională Poşta Română, fie pentru că au solicitat poștașul la domiciliu.

Continuăm seria veștilor bune cu un anunț: am finalizat proiectul pentru a compensa mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Mai mult, vrem să permitem și achitarea de facturi mai vechi și să extindem termenul până la februarie 2022.

15.600 de români au primit deja banii în mână pentru costul lemnelor de foc, valoarea totală a plăților ajungând la 10,5 milioane lei”, a scris Boloș, pe Facebook.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close