Romania

ROMANIA TREZESTE-TE sau vei cunoaste NAZISMUL! Ministrul Sănătății vrea introducerea pașaportului COVID

”Jos dictatura COVID!” ”Trăiască libertatea!”

Autoritățile intenționează să impună noi restricții anti-COVID, în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Între acestea se află și introducerea pașaportului COVID pentru accesul în anumite locații publice.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că noile restricții vor fi dispuse în funcţie de incidenţa şi evoluţia pandemiei în România. Ioana Mihăilă a precizat că, în prezent, coaliţia de guvernare ia în discuție obligativitatea introducerii paşaportului COVID pentru accesul în anumite locaţii publice.

„Toate măsurile de prevenţie pe care le luăm de acum înainte în primul rând vor avea legătură cu rata de incidenţă. Atunci când cifrele vor creşte cred că este important să fim mai responsabili şi să aplicăm şi alte măsuri pe lângă purtarea măştii în interior, distanţarea fizică şi măsurile de igienă. În momentul acesta, cifrele încă arată rezonabil, se observă tendinţă de creştere dar încă arată rezonabil dar cred că trebuie să fim să mai aplicăm şi alte mijloace de prevenţie”, a precizat Ioana Mihăilă.

Autoritățile au în vedere introducerea pașaportului COVID

Ioana Mihăilă a precizat că scenariile luate în considerare la acest moment au legătură cu introducerea pașaportului COVID. Acesta este documentul care certifică vaccinarea, testarea PCR sau trecerea prin boală.

„În momentul ăsta, scenariile care se discută au mai degrabă legătură cu paşaportul covid, adică cel care certifică vaccinare, testare sau trecere prin boală, şi avem în lucru împreună cu DSU o modificare legislativă prin care acest paşaport covid să poată fi utilizat şi în interiorul ţării, aşa încât să creăm baza legală pentru verificarea acestui paşaport covid. Efectiv unde şi cum vom implementa aceste măsuri de prevenţie va depinde de evoluţia pandemiei dar trebuie să fim pregătiţi”, a mai explicat Ioana Mihăilă.

Citește și:  Israelul nu înregistrează niciun deces din cauza coronavirusului, pentru prima oară de la 29 iunie 2020

Potrivit spuselor sale, în funcție de evoluția pandemiei, autoritățile vor decide care sunt spațiile publice în care se va aplica pașaportul COVID.

„În funcţie de evoluţia pandemiei, să hotărâm care sunt spaţiile care vor necesita, pentru a avea accesul în ele, paşaportul covid şi care sunt activităţile. Evident că sunt anumite activităţi cu un risc mai mare, cum sunt restaurantele, discotecile, barurile, şi sunt activităţi cu un risc mai mic, cum sunt sălile de teatru, poate acolo unde nu este neapărat o aglomeraţie foarte mare”, a spus ministrul.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close