Franta

PANICĂ la Paris! Un zgomot puternic a asurzit oraşul!

Un zgomot puternic, care a putut fi auzit spre sfârşitul dimineţii de miercuri în Paris şi regiunea Ile-de-France, a fost cauzat de un avion de vânătoare care a depăşit bariera sunetului, a anunţat Prefectura de Poliţie din capitala Franţei, citată de AFP, potrivit agerpres.

Zgomotul în cauză, auzit cu puţin timp înainte de ora prânzului, a generat numeroase reacţii şi întrebări pe reţelele de socializare. „Nu s-a produs o explozie”, au scris pe Twitter reprezentanţii Prefecturii de Poliţie din Paris, care au îndemnat populaţia „să nu aglomereze liniile telefonice ale serviciilor de urgenţe”.

Zgomotul a reverberat şi dincolo de Paris, fiind auzit în mai multe departamente din Region Parisienne. El i-a întrerupt pentru câteva secunde şi pe doi jucători de tenis care se înfruntau în turneul Roland Garros, Stanislas Wawrinka şi Dominik Koepfer.

Potrivit Reuters, unda de şoc a zguduit geamurile clădirilor din Paris, a făcut ca păsările să zboare speriate la altitudine mare şi a fost auzită în fiecare zonă a oraşului.

Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care un avion de vânătoare a zburat pe deasupra Parisului. Un purtător de cuvânt al ministrului Apărării a confirmat că a fost vorba despre un „boom sonic”, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Atmosfera din Paris este tensionată după atacul comis cu un satâr, vineri, în faţa fostului sediu al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo.

Citește și:  Comisia Europeană avertizează Franța: Jurnaliştii trebuie să-şi facă munca LIBER!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close