Franta

PANICĂ la Paris! Un zgomot puternic a asurzit oraşul!

Un zgomot puternic, care a putut fi auzit spre sfârşitul dimineţii de miercuri în Paris şi regiunea Ile-de-France, a fost cauzat de un avion de vânătoare care a depăşit bariera sunetului, a anunţat Prefectura de Poliţie din capitala Franţei, citată de AFP, potrivit agerpres.

Zgomotul în cauză, auzit cu puţin timp înainte de ora prânzului, a generat numeroase reacţii şi întrebări pe reţelele de socializare. „Nu s-a produs o explozie”, au scris pe Twitter reprezentanţii Prefecturii de Poliţie din Paris, care au îndemnat populaţia „să nu aglomereze liniile telefonice ale serviciilor de urgenţe”.

Zgomotul a reverberat şi dincolo de Paris, fiind auzit în mai multe departamente din Region Parisienne. El i-a întrerupt pentru câteva secunde şi pe doi jucători de tenis care se înfruntau în turneul Roland Garros, Stanislas Wawrinka şi Dominik Koepfer.

Potrivit Reuters, unda de şoc a zguduit geamurile clădirilor din Paris, a făcut ca păsările să zboare speriate la altitudine mare şi a fost auzită în fiecare zonă a oraşului.

Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care un avion de vânătoare a zburat pe deasupra Parisului. Un purtător de cuvânt al ministrului Apărării a confirmat că a fost vorba despre un „boom sonic”, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Atmosfera din Paris este tensionată după atacul comis cu un satâr, vineri, în faţa fostului sediu al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close