America

Avortul în Wyoming va fi ilegal începând de miercuri

Avortul în statul american Wyoming va fi ilegal începând de miercuri, după ce guvernatorul republican Mark Gordon a semnat o nouă lege de stat săptămâna trecută.

„Cred că decizia de a reglementa avortul este lăsată în mod corect la latitudinea statelor”, a scris vineri guvernatorul Gordon pe Twitter. Parlamentarii din Wyoming au adoptat Legea 92, care interzice avorturile, cu excepția cazurilor de viol, incest sau pentru a proteja viața mamei din cauza unei probleme de sănătate. Legea prevede pedepse de până la 14 ani de închisoare.

Cu toate acestea, unii oponenți spun că interzicerea avortului va avea un efect „devastator” asupra rezidenților statului, care vor avea mai puține drepturi decât oamenii din alte state americane.

Legislativul din Wyoming a aprobat măsura la începutul acestui an, în așteptarea anulării din partea Curții Supreme a Statelor Unite a deciziei Roe v. Wade.

SURSA

Citește și:  New York Times: Tarile UE ar putea sa nu permita accesul americanilor pe teritoriul lor, din cauza numarului mare de cazuri de COVID-19 din SUA
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close