America

Prinţul Andrew este dat în judecată pentru abuzuri sexuale

Americanca Virginia Giuffre, care îl acuză pe prinţul Andrew al Marii Britanii, un apropiat al miliardarului Jeffrey Epstein, că ar fi abuzat-o sexual pe când era minoră, a depus luni o plângere la New York împotriva acestui membru al familiei regale britanice, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

Această plângere relansează cazul, deosebit de jenant pentru monarhia britanică, provocat de legăturile celui de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a cu regretatul om de afaceri acuzat de trafic de minore, care l-au determinat pe prinţul Andrew să se retragă din viaţa publică.

Virginia Giuffre susţine că ducele de York este „unul dintre bărbaţii puternici” căruia i-a fost „predată în scopuri sexuale” şi căruia i-a căzut victimă între 2000 şi 2002, începând de la vârsta de 16 ani, în vastul dosar de trafic sexual pentru care omul de afaceri Jeffrey Epstein a fost acuzat şi încarcerat, înainte de a se sinucide într-o închisoare din Manhattan, în vara anului 2019.

Prinţul Andrew, care a respins deja acuzaţiile, este acuzat în plângerea depusă de Virginia Giuffre că ar fi agresat-o sexual pe când era minoră, în trei ocazii: la Londra, în casa unei apropiate a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi în locuinţe aparţinând omului de afaceri din New York şi Insulele Virgine.

„Îl acuz pe prinţul Andrew pentru ceea ce mi-a făcut. Cei puternici şi cei bogaţi nu sunt scutiţi de răspundere”, a spus Virginia Giuffre într-un comunicat transmis mass-media. „Sper că alte victime vor vedea că este posibil să nu trăim în tăcere şi frică”, a mai spus ea.

Contactaţi de AFP, nici reprezentanţii prinţului Andrew, cunoscut drept „fiul favorit” al reginei Elisabeta a II-a, nici familia regală nu au dorit să comenteze.

Citește și:  Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri

Prinţul Andrew, în vârstă de 61 de ani, a negat „categoric” astfel de acuzaţii într-un interviu acordat BBC în noiembrie 2019, considerat dezastruos, în care nu şi-a exprimat regretul pentru prietenia cu Epstein şi nici cea mai mică empatie pentru victimele sale. El şi-a exprimat însă îndoielile cu privire la autenticitatea unei fotografii extrem de mediatizate care îl arăta împreună cu Virginia Giuffre şi, în fundal, putând fi văzută şi Ghislaine Maxwell, care rămâne încarcerată în cazul Epstein.

În pofida dezminţirilor sale, asocierea sa cu omul de afaceri american l-a forţat pe prinţul Andrew să se retragă din viaţa publică.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close