RomaniaSanatate

Ministrul Sănătății explică de ce e INUTIL ca Guvernul să reimpună purtarea măștii. Fără să vrea, Rafila a arătat de ce măsura a fost INUTILĂ și în trecut

Asculta informatia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat de ce ar fi inutilă o încercare de reimpunere a purtării obligatorii a măștii.

Într-o conferință de presă, Rafila a spus că o astfel de măsură „s-ar putea să nu dea rezultate”, dintr-un motiv foarte simplu: dacă nu este purtată corect, masca n-are nicio utilitate.

„Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi responsabilitate. Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi corect. Este greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestia asta”, a mai spus Alexandru Rafila.

Indirect, ministrul a admis că majoritatea românilor nu vrea să poarte mască și că măsurile de impunere de anul trecut au fost inutile. Motivul? Mulți români au purtat masca de formă, incorect, doar de frica amenzilor.

În ultimele 24 de ore, peste 12.000 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID au fost înregistrate – un număr record în ultimele cinci luni.

Potrivit estimărilor anunțate de Rafila, săptămâna viitoare, numărul cazurilor raportate zilnic se va situa în jurul a 10.000.

Citește și:  Veniturile bisericilor ar putea fi impozitate? Ministrul Finanţelor: Nu am spus că exclud, nu am spus nimic
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 54

Close