SUA: Senatul a votat împotriva vaccinării obligatorii impuse de președintele Joe Biden – Europa News
America

SUA: Senatul a votat împotriva vaccinării obligatorii impuse de președintele Joe Biden

Senatul american a votat miercuri împotriva vaccinării impuse de Joe Biden, o inițiativă a taberei republicane care probabil va rămâne fără efect din cauza posibilității unui veto prezidențial, notează AFP, citat de Agerpres.

Toți senatorii republicani, cărora li s-au alăturat doi democrați din state conservatoare, au votat în favoarea unui text care vizează specific decretul anunțat de președintele SUA în septembrie, care impune ca angajații companiilor cu peste 100 de persoane să fie vaccinați împotriva Covid-19.

Mare parte dintre aceștia se declară susținători ai vaccinării, în schimb se opun impunerii acestuia în regim obligatoriu. „Absurda obligație de vaccinare impusă de președintele Biden este un abuz de putere”, a spus joi liderul republican al Senatului, Mitch McConnell.

În mod oarecum surprinzător, au fost și democrați care au susținut inițiativa republicană de blocare a abuzului făcut de președintele democrat Joe Biden.

„Să fie clar, sunt împotriva oricărei obligații de vaccinare impusă de stat companiilor private”, subliniase înainte de vot Joe Manchin, senator democrat de Virginia de Vest.

Textul are, în schimb, foarte puține șanse de reușită: trebuie validat în Camera Reprezentanților, unde democrații sunt majoritari, înainte de a ajunge pe biroul președintelui Joe Biden care ar putea apoi folosi dreptul său de veto.

În paralel cu această confruntare între guvern, justiție și parlamentari, fără vreo presiune din partea autorităților, orașele au decis singure să impună vaccinarea obligatorie. Primarul New York-ului a declarat luni că toți angajații din sectorul privat vor fi, în curând, forțați să se vaccineze.

Citește și:  Peste un sfert din populația Spaniei a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close