RomaniaUngaria

Viktor Orban spune că Ungaria va sprijini „frații români” pentru a intra în Schengen când va prelua președinția UE: În lupta noastră pentru creștinismul în Europa, noi o să avem nevoie de ortodoxia română

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit la Tușnad, despre faptul că țara sa va prelua președinția UE și va sprijini România pentru a accede în spațiul Schengen.

El a transmis „fraților români”, ca obiectivul principal al Ungariei va fi accederea României în spațiul Schengen.

„Mai avem o altă recomandare către fraţii noştri români. Vă rog frumos să luaţi în considerare următorul lucru: ambiţia cea mai mare, obiectivul cel mai mare al României este sprijinit cu tot sufletul de Ungaria şi anume aderarea la spaţiul Schengen. Şi vă atragem atenţia că de la 1 iulie 2024 în Uniunea Europeană Ungaria va prelua preşedinţia şi un obiectiv principal al Ungariei va fi sprijinirea României în acest demers de aderare la spaţiul Schengen. Până atunci putem să spunem următorul lucru: România are un nou prim ministru. Îi urmăm mult succes, e foarte bine, Dumnezeu să-l binecuvânteze. De când eu sunt premier al Ungariei este al 20-lea coleg omolog de-al meu, deci poate e un număr cu noroc”, a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, citate de Agerpres.

Orban a spus că MAE de la București i-a transmis ce să vorbească și ce nu. Liderul maghiar a precizat că MAE i-a spus să nu vorbească despre „unități administrative inexistente”, cu referire la așa-zisul Ținut Secuiesc.

El a remarcat că MAE i-a transmis să nu atace „valorile occidentale”.

„De exemplu, să nu punem în lumină proastă valorile occidentale.Valorile occidentale înseamnă migrație, LGBT și război. Nu trebuie să le punem noi în lumină proastă, pentru că se pun ele singure”, a menționat el.

Citește și:  Primul PROTEST împotriva limitării numerarului | Un patron din Gorj oferă REDUCERI clienților care plătesc cash: Doar UNIȚI le putem pune pumnul în gură hoților de guvernanți!

Orban a spus că „În lupta noastră pentru creștinismul în Europa, noi o să avem nevoie de ortodoxia română”.

Alte declarații ale lui Orban:

„Dacă președintele României vine în Ungaria și noi îl tot invităm atunci nu noi o să-i stabilim ce poate spune și despre ce subiect.

După al Doilea Război Mondial a fost un echilibru de forțe în lume. Pentru noi au fost primii 45 de ani când anglo-saxonii ne-au transferat la comuniștii sovietici (atunci nu erau atât de supărați pe sovietici ca astăzi) și ceilalți 33 de ani.

”Lăsați China să doarmă. Când se trezește va zgudui lumea”. Conform experienței mele, când omul ia decizii politice trebuie să ia trei planuri temporale. Aceste trei planuri sunt: timpul tactic, strategic și istoric. Dacă încadrarea este greșită atunci decizia îți poate aduce decizii neașteptate.

Când doamna Merkel s-a confruntat cu invazia de migranți a încadrat-o în timpul tactic și a spus că va rezolva problema. Astăzi este evident că problematica ținea de timpul strategic.

SUA, în anii 70, când decid să elibereze China din izolarea sa, ca să poată rezolva situația cu rușii mai ușor. A încadrat problema în planul strategic, dar această problemă ținea de timpul istoric pentru că acum ne confruntăm cu o forță mai mare decât voiam.

Vorbim despre o reîntoarcere a unei civilizații de 5000 de ani și 1 miliard de oameni. China a devenit o forță de producție, depășește SUA, producție de mașini, comunicații, medicamente etc. Ei sunt cei mai puternici în lume pe producție.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close