Mascarada sanitară în școli: Ministrul Educației a vărsat proba de salivă de la un elev, într-un clip în care promovează testarea – Europa News
Romania

Mascarada sanitară în școli: Ministrul Educației a vărsat proba de salivă de la un elev, într-un clip în care promovează testarea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au realizat mai multe materiale video, care vor fi distribuite în școli. În aceste filmulețe, cei doi miniștrii arată, practic, cum se administrează un test de salivă, dar și cum se asamblează un chit complet pentru efectuarea unui test de salivă.

Sorin Cîmpeanu a scăpat pe jos o parte din proba de salivă colectată de la un elev de clasa a IV-a. Momentul apare la minutul 1 secunda 03.

„Este un gest foarte simplu, prin care putem contribui la derularea normală a procesului de învățământ. Să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat”, a spus ministrul, așezând la îndemână componentele testului.

Sorin Cîmpeanu a colectat saliva cu o pipetă, iar apoi a deschis flaconul în care trebuia amestecată cu soluția specială. Din păcate, o parte din proba colectată în pipetă s-a vărsat.

Citește și:  Ministerului Sănătății îi ia de proști pe românii nevaccinați care se intorc din DIASPORA
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close