Marea Britanie

Peste o mie de migranţi interceptaţi în Canalul Mânecii în 2 zile; guvernul britanic cere închisoare pe viaţă pentru traficanţi

Asculta informatia

Marea Britanie a interceptat vineri şi sâmbătă 1.115 migranţi care traversau Canalul Mânecii venind dinspre Franţa cu ambarcaţiuni de mici dimensiuni, a anunţat duminică Ministerul de Interne de la Londra, potrivit AFP.

Conform aceluiaşi minister, în cele două zile alţi 414 migranţi au fost împiedicaţi de autorităţile franceze să plece spre Marea Britanie.

Guvernul britanic este hotărât să lupte împotriva ”creşterii inacceptabile” a acestor traversări periculoase, a declarat comandantul Dan O’Mahoney, însărcinat de executivul premierului Boris Johnson să gestioneze operaţiunile de combatere a acestui fenomen care după Brexit provoacă tensiuni între Paris şi Londra.

Conform comandantului britanic, de la începutul anului au fost zădărnicite peste 13.500 de tentative de trecere a Canalului Mânecii, au fost efectuate 300 de arestări şi 65 de persoane au fost condamnate în justiţie pentru trafic de migranţi. În acelaşi timp însă alţi peste 17.000 de migranţi au reuşit să ajungă în Marea Britanie la bordul unor mici ambarcaţiuni, număr mai mult decât dublu faţă de tot anul trecut.

Ministrul de interne francez Gérald Darmanin a cerut sâmbătă negocierea unui tratat privind migraţia între UE şi Marea Britanie. Oficialul francez a cerut de asemenea guvernului britanic ”să-şi respecte promisiunea” de a plăti Franţei 62,7 milioane de euro pentru a finanţa anul acesta şi anul viitor consolidarea prezenţei forţelor de ordine franceze în zona de coastă, motivând că ”noi (francezii) păzim frontiera pentru ei (britanici)”.

În acest timp guvernul de la Londra a început procesul de adoptare a unui controversat proiect de lege pentru reformarea sistemului de azil şi care înăspreşte pedepsele, traficanţii riscând conform textului propus o pedeapsă maximă de închisoare pe viaţă, faţă de maxim 14 ani de detenţie în prezent. AGERPRES

Citește și:  Şapte persoane din Marea Britanie au murit din cauza cheagurilor de sânge după administrarea vaccinului AstraZeneca
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 73

Close