Marea Britanie

ANGLIA: Partidul „Conservator” l-a suspendat pe un consilier care afirmase public că homosexualitatea este un păcat

Partidul Conservator a fost acuzat că promovează cultura anulării (cancel culture) după ce un consilier a fost suspendat pentru exprimarea credinței creștine conform căreia „mândria (pride în engleză – n.r.) este un păcat” pe rețelele sociale.

King Lawal, un consilier din Northamptonshire, susține că Centrul de Campanie al Conservatorilor (CCHQ) a fost responsabil de decizia de a-l suspenda din funcție din cauza unui mesaj pe Twitter în care critica mișcarea radicală a LGBTQ+ Pride din perspectiva creștină.

Într-o postare acum ștearsă, în răspuns la imagini de la paradele Pride, Lawal a spus: „Când a devenit mândria un lucru de sărbătorit? Din cauza mândriei, Satan a căzut. Mândria nu este o virtute, ci un păcat. Cei care au mândrie ar trebui să se pocăiască de păcatele lor și să se întoarcă la Iisus Hristos. El vă poate salva. #LunaMândriei #Mândrie23 #ParadaMândriei.”

Postarea a inclus și o imagine cu versetul biblic Isaia 3, versetul 9, „Înfăţişarea lor mărturiseşte împotriva lor, căci ei îşi vădesc păcatele lor ca Sodoma, în loc să fie ascundă. Vai de ei! Căci ei şi-au făcut loruşi rău…”, alături de comentariul „Ceea ce Dumnezeu numește ‘păcat’ nu este nimic de care să fim mândri.”

Ca urmare, Partidul Conservator din Northamptonshire l-a suspendat pe o perioadă de 21 de zile, o acțiune pe care Lawal susține că a fost inițiată la cererea CCHQ, o afirmație negată de sediul partidului.

În plus față de suspendarea din partidul conservator, Lawal a afirmat că a fost nevoit să demisioneze și din postul său în domeniul asistenței medicale și a fost înlăturat din funcția de membru al unei organizații care ajută copiii să experimenteze natura. De asemenea, consilierul a fost suspendat ca membru al școlii secundare Weavers Academy din Wellingborough, conform informațiilor furnizate de The Telegraph.

Citește și:  O ultimă serie de negocieri post-Brexit între Londra și Bruxelles

În plus, biblioteca locală i-a interzis organizarea unei întâlniri cu alegătorii săi. Consilierul susține că aceste suspendări demonstrează că Marea Britanie nu mai este o țară liberă pentru creștinii care își exprimă convingerile biblice.

Într-un interviu acordat The Telegraph, Lawal a spus: „Este aproape imposibil să spui ceva cu adevăr biblic în etica sexuală în societatea britanică fără a fi anulat și a-ți fi ruinată viața.”

„Ca singurul consilier de culoare din întregul Northamptonshire, știu cum este să fii în minoritate și nu aș discrimina niciodată pe cineva. Am reprezentat cu dăruire toți alegătorii mei; totuși, trebuie să am și libertatea de a-mi exprima convingerile fără frică.

„Ceea ce s-a întâmplat arată că nu sunt liber și că aceasta nu mai este o țară liberă. Dacă ar fi fost liberă, aș putea vorbi.”

Consilierul conservator Jason Smithers, liderul Consiliului North Northamptonshire, a declarat: „Grupul Conservator din North Northamptonshire este un grup inclusiv. Suntem în continuare angajați în reducerea inegalității în comunitățile noastre și în crearea unui mediu echitabil și inclusiv pentru toată lumea. Susținem în mod deplin comunitatea LGBTQ+, la fel cum sprijinim toate comunitățile.”

Reamintim că Anglia a adoptat o lege care permite arestarea cetățenilor care se roagă în gând în fața unei clinici unde se fac avorturi.

Tot în Anglia, o elevă a fost acuzată de propria profesoară că este „josnică” pentru că a refuzat să accepte că o colegă „s-a identificat drept pisică” la o școală ce aparține Bisericii Anglicane.

Biserica Angliei a decis să „binecuvânteze” căsătoriile LGBT.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close