Marea Britanie

MAREA BRITANIE: Anunțul momentului! Gata cu restricțiile: Covid va fi considerat o banală răceală

Asculta informatia

Anglia a decis să învețe să trăiască cu COVID-19. De pe 21 februarie, virusul va fi considerat o răceală normală. Renunță la restricții și revin la normalitatea de acum doi ani. Cazurile de infectări din Regatul Unit a scăzut considerabil.

Anglia a decis că este momentul să pună stop pandemiei. În urmă cu puțină vreme, autoritățile au anunțat că Regatul Unit va renunța la restricții. COVID-19 va fi considerat o simplă răceală din 21 februarie. Măsurile împotriva virusului nu au dat roade, potrivit oficialilor.

”Dacă tendința încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aștept că vom putea elimina ultimele restricții, inclusiv obligația de carantină pentru persoanele pozitive, cu o lună înainte de termen”, a declarat premierul Boris Johnson la o întâlnire cu deputații, în condițiile în care reglementările de limitare a răspândirii COVID în Anglia sunt așteptate să expire pe 24 martie.

Anglia a înregistrat o scădere considerabilă a infecțiilor și a internărilor în spital în ultimele săptămâni. Boris Johnson a declarat că va explica strategia Guvernului de a trăi cu virusul în prima zi după încheierea pauzei în sesiunile parlamentare. Premierul a transmis că de pe 21 februarie, COVID-19 va fi considerat o răceală normală, nu o pandemie devastatoare.

Marea Britanie a cedat în fața virusului

Infectații vor fi tratați acasă, ca la o simplă răceală. Singura recomandare este să evite să meargă la muncă. În acest moment, autoizolarea este ultima restricție anti-COVID în vigoare, dar britanicii vor renunța și la măsura carantinării.

În Scoția și în Țara Galilor, autoritățile au decis să păstreze doar câteva restricții. Masca de protecție rămâne obligatorie în transportul public, în spitale și muzee, dar distanțarea socială dispare.

Primul anunț făcut de Marea Britanie a fost pe 27 ianuarie. Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că Regatul Unit va renunța la restricții, iar persoanele infectate nu vor mai fi nevoite să stea în izolare.

Citește și:  Irlanda se pregăteşte de un conflict comercial între UE şi Regatul Unit

„În condiţiile în care COVID devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări. Nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă”, a explicat el.

Britanicii au renunțat de pe 27 ianuarie la masca de protecție, la telemuncă și la certificatul verde, a anunţat Boris Johnson în parlament.

Sursa: Evenimentul Zilei 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 54

Close