Marea Britanie

Mii de angajaţi ai aeroporturilor din ANGLIA anunță o grevă majoră de Crăciun

Asculta informatia

Lucrătorii de la frontieră din Marea Britanie anunță o grevă majoră de Crăciun. Se anunță aglomerație în marile aeroporturi britanice, iar The Telegraph estimează chiar anularea mai multor zboruri, informează mediafax.

Angajații de la frontiera aeroporturilor și porturilor britanice vor intra în grevă la date cheie din decembrie, în timp ce sindicatul cere guvernului să revină la masa negocierilor.

Aproximativ 15.000 de membri ai sindicatului PCS (sindicatul funcționarilor publici – n.r.) au votat luna trecută în favoarea grevei, în cadrul unei dispute privind salariile, pensiile, locurile de muncă și disponibilizările, relatează AFP.

Sindicatul a confirmat miercuri că membrii săi vor ieși în stradă în perioada 23-26 decembrie și din nou în perioada 28-31 decembrie.

Acțiunea va avea loc în șase aeroporturi din Marea Britanie – Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow (terminalele 2-5) și Manchester – precum și în portul Newhaven.

Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS, a declarat că grevele vor avea un „efect major” asupra persoanelor care folosesc serviciile publice din Marea Britanie.

Acțiunea va avea loc în contextul în care s-au anunțat deja greve la trenuri și autobuze în perioada premergătoare Crăciunului.

„Am încercat de luni de zile să negociem, dar am fost ignorați”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă la Londra. „Nu a fost pus la dispoziție sau pus pe masă niciun ban”.

Marți, doi reprezentanți ai aviației au declarat la seminarul Abta’s Travel Matters că pasagerii ar trebui să se aștepte la aglomerație, dar sistemul va rezista. Cu toate acestea, The Telegraph – citând „un șef de aeroport” – a declarat că cel mai probabil vor fi curse anulate.

Citește și:  În ultimele sale zile, Regina Elisabeta a II-a era optimistă, a împărtăşit amintiri din copilărie, spune un cleric scoţian
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 60

Close