Marea Britanie

Peste 50 de parlamentari britanici se opun paşapoartelor COVID

Peste 50 de deputați conservatori sunt pregătiți să voteze împotriva planului de pașapoarte de vaccin „greșit” al guvernului și au declarat că sunt „îngroziți” de posibilele limite ale libertăților individuale, transmite Daily Mail.

Boris Johnson a anunțat că vor fi necesare certificate care să dovedească vaccinarea dublă pentru a intra în cluburile de noapte și, eventual, în alte locuri și universități de la sfârșitul lunii septembrie.

Însă mulți conservatori sunt pregătiți să se răzvrătească împotriva propunerilor „complet inutile, birocratice și irealizabile”, cu până la 50 de deputați care amenință să voteze împotriva lor dacă merg la vot.

În ciuda amplorii uriașe a revoltei, există semne că va fi inutil, întrucât forța de muncă a indicat că este puțin

probabil să se opună propunerilor dacă acestea includ o prevedere pentru teste care trebuie utilizate, precum și statutul vaccinului.

Aceasta vine după ce guvernul a fost acuzat că a introdus pașapoarte prin FURT, după ce aplicația NHS a fost actualizată cu opțiunile „interne” și „de călătorie” pentru ca britanicii să-și demonstreze statutul de vaccinare.

Sa constatat că guvernul a semnat un contract de 12 luni cu o companie pentru furnizarea tehnologiei pașaportului Covid. Contractul cu Entrust ridică îngrijorări cu privire la cât timp britanicii vor fi obligați să aibă permisul pe telefoanele lor.

Ministrul de externe, Dominic Raab, a declarat că este o „politică inteligentă” pentru companii să insiste că angajații sunt vaccinaţi cu ambele doze înainte de a se putea întoarce la birouri.

Un deputat conservator senior a declarat că există „obiecție aproape universală” în partid la planuri, deputatul din South Thanet, Craig Mackinlay, marcând pașapoartele drept „o schimbare masivă a relației dintre stat și individ”, care ar fi un „pas foarte periculos”.

Sir Graham Brady, președintele Comitetului conservatorilor 1922, a declarat pentru Sky News că mișcarea va fi un „pas masiv și unul greșit”, spunând: „Politica ar discrimina tinerii, împotriva celor care au motive medicale sau etice pentru care nu pot fi vaccinați și multe grupuri minoritare etnice.

Peste 40 de conservatori au semnat o declarație prin care își exprimă opoziția față de această idee cu grupul de campanie Big Brother Watch.

Citește și:  Regina Elisabeta a II-a NU se teme de COVID şi îşi continuă vacanţa la castelul din Scoţia

Deputatul de Wellingborough, Peter Bone, a declarat că pașapoartele obligatorii pentru vaccinuri ar crea o „societate de două clase” prin „acte de identitate de pe ușa din spate”.

Mulți din partid cred că planurile nu vor trece și cred că guvernul le va retrage înainte de votul din Camera Comunelor dacă se tem de înfrângere.

Conservatorii l-au acuzat deja pe primul-ministru că a încercat să transforme Marea Britanie într-o „democrație în stil Beijing”, pe fondul unui șir furibund asupra pașapoartelor obligatorii de vaccinare pentru universități.

S-a spus că prim-ministrul „s-a dezlănțuit” cu privire la absorbția relativ scăzută a vaccinurilor Covid la tineri și a sugerat mișcarea de a crește ratele.

Ar însemna că studenților li se va permite să se întoarcă în campus doar în septembrie, dacă ar putea dovedi că au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Adjunctul președintelui Covid Recovery Group of Tories, Steve Baker, a declarat că este o „propunere scandaloasă” care probabil nu va „face niciun bine”.

El a adăugat: „Pe cine încearcă acum să constrângă? A cui educație încearcă acum să nege?

„Cred că guvernul este în pericol teribil de a despărți iremediabil Partidul Conservator – după tot ce am trecut prin Brexit.”

Acesta vine după ce guvernul a fost acuzat de introducerea pașapoartelor Covid prin furt prin actualizarea aplicației NHS cu opțiuni „interne” pentru a arăta statutul de vaccinare.

Aplicația a fost, de asemenea, actualizată pentru a permite utilizatorilor să descarce codul QR dovedind că au avut ambele doze de vaccin anti-Covid-19 în Apple Wallet.

Dezvoltatorii au făcut, de asemenea, o modificare, astfel încât persoanele care au primit vaccinul Novavax ca parte a unui studiu de vaccin aprobat formal să poată obțină așa-numitul „NHS Covid Pass”.

Iar cei care deschid secțiunea Covid din aplicație pot merge acum la „obțineți-vă NHS Covid Pass” – care prezintă două opțiuni de „intern” sau „călătorie”.

Citește și:  O bandă de români a terorizat Anglia. Hoții au atacat și jefuit zeci de magazine de telefoane mobile

Răspunzând la știrile despre actualizarea aplicației, democrat-liberalii au susținut că guvernul „a introdus cărțile de identitate Covid prin furt pe telefoanele națiunii”.

Vine după ce Guvernul a propus obligativitatea pașapoartelor de vaccinare în cluburile de noapte din septembrie – și acest lucru s-ar putea aplica și studenților care merg la universitate.

Dacă au trecut cel puțin 14 zile de când ați primit un al doilea vaccin, secțiunea „internă” a aplicației va afișa numele dvs., data nașterii și un cod QR care vă confirmă dozele.

Secțiunea „călătorie” conține aceleași informații împreună cu nouă detalii suplimentare pentru fiecare doză – inclusiv data vaccinării, produsul, producătorul, vaccinul, numărul de înregistrare, boala, țara de vaccinare, emitentul și centrul de administrare.

Aplicația NHS este diferită de aplicația NHS Covid-19 separată, care a fost responsabilă de „pingdemic” și a pus 689.313 persoane să se autoizoleze săptămâna trecută.

La începutul acestei săptămâni, liderul laburist Keir Starmer a declarat că va fi deschis față de perspectiva pașapoartelor de vaccin impuse de guvern la evenimente mari, dar a avertizat împotriva utilizării lor „în fiecare zi”.

Keir a adăugat că vaccinurile singure „nu sunt suficiente” pentru a preveni răspândirea Covidului la evenimente sportive și alte adunări mari și ar trebui să fie însoțite de teste negative pentru coronavirus.

„Mă uit cu atenție la ceea ce propune guvernul”, a spus Starmer după ce săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a spus că dovada vaccinării duble ar fi o „condiție de intrare” începând din septembrie pentru cluburile de noapte și alte „locuri aglomerate”.

Liberal Democraţii au cerut astăzi revocarea Parlamentului în legătură cu aplicația actualizată, purtătorul de cuvânt al partidului, Alistair Carmichael, spunând: „Guvernul tocmai s-a angajat să inducă pașapoartele de vaccinare prin furt.

„Această mișcare înșelătoare este profund rușinoasă. Acum avem o nouă carte de identitate pe telefoanele noastre, fără măcar o șoaptă din partea guvernului.

„Chiar în această dimineață, miniștrii discutau la televizor și la radio când au fost întrebați întrebări simple despre cum ar funcționa de fapt. Acum este pe toate telefoanele noastre.

Citește și:  Fotbalul englezesc BOICOTEAZĂ total rețelele sociale ca răspuns la abuzul online

El a adăugat că a ajunge la pașaportul de vaccin înseamnă a trebui să „tastați și să faceți clic printr-o grămadă de opțiuni”, adăugând: „Gândiți-vă doar la faptul care intră în afacerile de ospitalitate, care nu-l doresc și nu își pot permite să plătească personalul pentru control.

„Conservatorii nu sunt străini de o întoarcere. Nu ar trebui să aibă nicio problemă cu ceea ce trebuie să facă și să elimine definitiv pașapoartele de vaccin.

„Cel puțin când Tony Blair a încercat să introducă cărți de identitate, a depus un proiect de lege Parlamentului, acest lot nu va deschide nici măcar Parlamentul pentru a-l dezbate. Trebuie să-și amintească acum Parlamentul dacă sunt serioși în această privință. ‘

NHS Covid Pass este disponibil pentru adulți peste două săptămâni după ce au avut ambele lovituri sau după ce au avut un PCR negativ sau un test de flux lateral rapid în 48 de ore.

Permisul poate oferi, de asemenea, dovada imunității naturale la un test PCR pozitiv până la 180 de zile de la data testului pozitiv după autoizolare.

Textul despre cea mai recentă actualizare de pe site-ul web Gov.uk spunea: „Actualizat pentru a reflecta că dovada imunității naturale demonstrată de un test PCR pozitiv poate fi utilizată pentru a demonstra statutul Covid-19 atunci când călătoriți în străinătate”.

Acesta a adăugat: „NHS Covid Pass poate fi stocat în AppleWallet atunci când se utilizează un iPhone sau iPad; si cei care au primit vaccinul Novavax ca parte a unui studiu de vaccin aprobat formal, pot acum obtine NHS Covid Pass.

Tot atunci, ministrul de externe Dominic Raab a declarat că este o „politică inteligentă” pentru companii să insiste că angajații sunt vaccinaţi cu ambele doze înainte de a se putea întoarce la birouri.

El a spus că „poate înțelege” de ce firmele ar dori să adopte o astfel de atitudine, dar a insistat că nu este în favoarea „abordării stricte” a personalului care i se cere să se întoarcă în orașe și centre, deoarece unii oameni au „neliniști de înțeles”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close