Marea Britanie

Boris Johnson DEMISIONEAZĂ din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator

Boris Johnson a anunţat, joi, că a decis să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator, dar vrea să conducă până în toamnă Guvernul interimar şi a numit o echipă guvernamentală de tranziţie, ceea ce ar putea declanşa noi proceduri pentru înlăturarea de la putere, potrivit agerpres.   

„Este clar acum că voinţa grupului parlamentar al Partidului Conservator este să fie ales un nou lider al partidului şi, prin urmare, a unui nou prim-ministru. Şi sunt de acord cu liderul grupului nostru parlamentar că procesul de alegere a noului lider trebuie să înceapă acum. Programul va fi anunţat săptămâna viitoare, iar eu am nunit astăzi un Cabinet care să funcţioneze, la fel ca şi mine, până va fi ales un nou lider”, a declarat Boris Johnson într-un discurs rostit de la Downing Street.

„Vreau să le spun milioanelor de oameni care au votat pentru noi în 2019, dintre care mulţi au votat pentru prima dată cu Partidul Conservator, că le mulţumesc pentru acest mandat incredibil, cea mai largă majoritate conservatoare de după anul 1987, cea mai mare pondere a voturilor de după 1979”, a continuat Boris Johnson.

Citește și:  Peste 3,8 milioane de europeni au solicitat reşedinţă în Anglia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close