Romania

„Guvernul-covid” își bate joc de elevi și de părinți cu testele inutile: Peste 67% din testele de salivă pozitive, raportate de elevi joia trecută, au fost fals-pozitive

Asculta informatia

Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației, a anunţat că peste 67% din testele pozitive raportate de elevi joia trecută, 9 decembrie, au fost fals-pozitive.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion care a răspuns unei solicitări a jurnaliștilor acreditați pe lângă instituție.

Acesta a menționat că din cele 70 de teste RT-PCR care au fost făcute ca urmare a pozitivării testelor de salivă, 47 au ieșit negative, notează Edupedu.ro.

„La testarea de joi au fost raportate 85 de teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 23 au fost confirmate RT-PCR, 47 au fost infirmate, iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, a spus Sorin Ion.

Testarea NU ESTE OBLIGATORIE nici în Grădinițe dar nici la domiciuliu!

Aveți dreptul de a REFUZA testele și de a le primi!

Dacă sunteți avertizați/amenințați cu refuzul de a fi primit copilul la școală sau la grădiniță ca urmare a neacceptării testării din partea părinților, cereți în scris motivul din partea conducerii unității!

Dreptul la educație este GARANTAT de CONSTITUȚIE.

SURSA

Citește și:  Jair Bolsonaro NU se vaccinează împotriva coronavirusului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 7

Close