Atenție! Patriarhia Română NU recomandă VACCINAREA COVID, căci „nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”. – Europa News
RomaniaSanatate

Atenție! Patriarhia Română NU recomandă VACCINAREA COVID, căci „nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”.

Mai mult, consideră că vaccinul nu a fost testat îndeajuns, și se opune vaccinării obligatorii

Reprezentanţii Patriarhiei susţin, într-un comunicat remis vineri presei, că în cazul vaccinării Covid este necesară informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte, precum răspunderea față de efectele negative ale vaccinului, caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie. Dacă față de vaccinarea în general, patriarhia nu-și exprimă reticența, față de vaccinarea Covid trebuie să se exprime doar cei cu pregătire medicală.

Vaccinarea anti-Covid 19, între ezitare și speranță

Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou și descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.

În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

Poziția Patriarhiei Române, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimțământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor și a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

Citește și:  Premier League părtașă la GENOCIDUL prin vaccinare: Oferă recompense speciale cluburilor cu cel mai mare număr de fotbalişti vaccinaţi

În concluzie, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat și acceptat pe baza unei informări clare și complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest mod, teama și ezitarea vor fi învinse de încredere și speranță.

Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Sursa: ortodoxinfo.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close