Romania

Orban cere Guvernului să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, după depășirea valului 5

Asculta informatia

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, solicită autorităților să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, odată cu depășirea valului 5 al pandemiei.

Fostul premier aduce ca argument pentru această decizie faptul că tot mai multe țări au decis sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor anti-COVID care restrâng drepturile și libertățile cetățenilor.

“E timpul să revenim la o viață normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus. Deja cunoaștem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID 19. Știm cum se transmite. Știm cum să ne protejăm. Știm ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Deja este o problemă a fiecăruia dintre noi cum ne raportăm la virus. E momentul ca și România să facă același lucru. Libertatea presupune și responsabilitate individuală. E momentul ca guvernul să își arate încrederea în cetățenii noștri, în responsabilitatea lor și să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, odată cu depășirea valului 5”, a transmis Orban pe Facebook.

Starea de alertă a fost prelungită în România începând de luni pentru încă 30 de zile.

Au rămas în vigoare majoritatea măsurilor, între care interdicția de organizare a evenimentelor private și obligativitatea măștii de protecție inclusiv în aer liber, însă a fost permisul accesul în supermaketurile din malluri și pentru persoanele care nu au certificat COVID.

Citește și:  Cristi Danileţ, exclus pentru a doua oară de CSM din magistratură
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 77 =

Close