REDESCHIDERE piețe. Ludovic Orban: “Analizăm posibilitatea” – Europa News
Romania

REDESCHIDERE piețe. Ludovic Orban: “Analizăm posibilitatea”

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul a atacat la CCR legea privind redeschiderea piețelor în stare de alertă, dar anunță că analizează renunțarea la anumite restricții: “Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise”. 

“Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât. Analizăm această posibilitate. Sigur, sunt și alte măsuri”, spune premierul Ludovic Orban.

El precizează că toate măsurile de reducere a restricțiilor vor fi luate în funcție de evoluția epidemiei.

“Sigur, orice redeschidere a piețelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție socială foarte stricte”, adaugă premierul.

Totodată, Orban afirmă că Guvernul a atacat la CCR legea care permite piețelor să fie deschise în stare de alertă, deoarece „schimba o hotărâre de guvern”.

“Această lege nu poate să schimbe o HG. O lege care reglementează activitatea piețelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern care e legată de starea de alertă. Mai sunt și alte motive de neconstituționalitate”, conchide Orban, potrivit Mediafax.

Citește și:  „O minciună cât o țară”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close