Romania

Alertă printre iubitorii de animale. Un virus misterios face ravagii: zeci de cățeluși au murit în ultimele zile!

Îngrijorare majoră în rândul iubitorilor de animale dintr-un stat american, ca urmare a apariției unei boli neidentificate încă și care face victime printre căței.

Un virus misterios a îmbolnăvit și ucis zeci de câini în statul american Michigan, potrivit nypost.com.

Boala nu a fost identificată deocamdată. Despre ea se știe, însă, că provoacă probleme gastrointestinale acute. Și că a cauzat cel puțin 30 de decese în rândul câinilor, în partea de nord a statului, din câte au precizat oficiali, pentru USA Today.

Care sunt simptomele?
Care sunt semnele unei posibile îmbolnăviri? Vărsăturile sunt incluse pe o listă a simptomelor. Însă nu sunt singurele semne care ar sugera prezența virusului misterios în organismul cățelului.

Se crede că virusul ar fi venit din Louisiana și, în general, ucide câinii tineri în 3 până la 5 zile, au spus oficialii. Simptomele includ diaree sângeroasă, vărsături și letargie.

Până să se afle mai multe informații despre virusul misterios care cauzează probleme în rândul patrupedelor, stăpânii de câini din zonă au fost îndemnați să-și țină animalele de companie acasă și departe de alți căței.

S-a mai anunțat, totodată, că atât cățeii, cât și câinii mai în vârstă sunt mai vulnerabili la virus, iar majoritatea celor uciși aveau sub 2 ani, potrivit sursei menționate.

Citește și:  Criminalul care a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, condamnat definitiv la moarte
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close