Germania: Proteste VIOLENTE împotriva restricțiilor: un bărbat a MURIT. – Europa News
Germania

Germania: Proteste VIOLENTE împotriva restricțiilor: un bărbat a MURIT.

Autorităţile din Berlin au interzis trei manifestaţii prevăzute să se desfăşoare luni împotriva măsurilor de control al pandemiei de coronavirus, ca urmare a violenţelor din weekend, a anunţat poliţia din capitala germană, transmite dpa. 

Autorităţile din Berlin au interzis trei manifestaţii prevăzute să se desfăşoare luni împotriva măsurilor de control al pandemiei de coronavirus, ca urmare a violenţelor din weekend, a anunţat poliţia din capitala germană, transmite dpa.

Interdicţiile vizează două marşuri care ar fi trebuit să aibă loc pe o arteră care traversează parcul Tiergarten şi la care ar fi urmat să ia parte 10.000 de oameni, potrivit organizatorilor, precum şi un miting în piaţa centrală Potsdamer Platz sub sloganul “Viaţă liberă, iubire liberă”, unde erau aşteptaţi 1000 de participanţi.

Duminică, aproape 600 de oameni au fost reţinuţi de poliţie în cursul unor proteste la care au luat parte până la 5000 de oameni, mare parte având legături cu mişcarea Querdenken (Gândirea laterală), care se opune restricţiilor anticoronavirus.

Autorităţile au mobilizat un mare număr de poliţişti care au intervenit între altele cu tunuri de apă la Coloana Victoriei din centrul parcului Tiergarten şi au folosit de asemenea elicoptere pentru a monitoriza protestul din weekend.

Un bărbat de 49 de ani a decedat la spital după ce s-a prăbuşit în timp ce era legitimat de poliţişti, duminică, a menţionat poliţia, precizând că acesta se plânsese de furnicături în braţ şi la piept şi i s-a a acordat primul ajutor. Luni urma să fie efectuată o autopsie.

Poliţia a justificat interzicerea acestor proteste, în pofida abordării mai liberale faţă de alte manifestaţii, prin faptul că demonstraţiile mişcării Querdenken încalcă în mod deliberat măsura distanţării sociale care se menţine în vigoare, notează dpa.

Citește și:  Germania: Ministrul sănătăţii exclude revenirea la măsurile de izolare la nivel naţional

Grupuri Querdenken din diferite zone din Germania au organizat frecvent evenimente şi marşuri care au adoptat un ton radical şi au atras extremişti de dreapta şi susţinători ai antisemitismului şi teoriilor conspiraţiei.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close