Germania

Germania. Camionul unui șofer român a fost incendiat de migranți

Asculta informatia

Un șofer de camion sunat de urgență la Poliție, ieri seară, în jurul orei 23:20, dintr-o parcare din Magdeburg, landul Saxonia-Anhalt, Germania. Șoferul a raportat că observă oameni, posibil migranți, la un alt TIR parcat acolo unde se afla și el.

Mai multe echipaje de Poliție, inclusiv un elicopter al Poliției Federale, au mers în zonă și au localizat camionul la care făcea referire șoferul. Acesta era parcat în zona de odihnă, iar echipajul din elicopter a raportat o sursă de căldură pe acoperișul remorcii și a observat cu două persoane dădeau foc prelatei ca să iasă din remorcă.

Apoi, cei doi bărbați au fugit din parcare și s-au ascuns în tufișurile alăturate. Când au sosit celelalte patrule de Poliție i-au găsit pe cei doi afgani, în vârstă de 15, respectiv 27 de ani, care nu au putut să le arate acte.

Sigiliul camionului era intact

Până la acest moment, se cunoaște faptul că intrarea în camion a avut loc cu ajutorul unui contrabandist din România. O examinare a remorcii de către poliția de stat a arătat că sigiliul era intact și că nu se ascundeau alte persoane între mărfuri. Cei doi bărbați au declarat că vor să părăsească remorca după câteva zile. Pentru a face acest lucru, au aprins prelata cu ajutorul unei brichete și au ieșit.

Șoferul camionului a fost arestat temporar și dus la secția de poliție federală din Halle. Traseul camionului încărcat cu tamburi de cablu a condus din România prin Ungaria, Slovacia și Republica Cehă în Germania. Sigiliul a fost aplicat în România după încărcare.

Citește și:  Peste 500 de solicitanţi de azil, plasaţi în carantină în oraşul german Trier

Poliția federală a inițiat o investigație privind contrabanda cu străini și a depus acuzații penale împotriva celor doi afgani. După finalizarea acestor măsuri procesuale penale și consultarea autorităților responsabile cu imigrația, cele două persoane neautorizate care au intrat în țară au fost înaintate la facilitățile corespunzătoare, minorul fiind predat serviciului de urgență pentru copii și tineri.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 41

Close