Germania

Berlinul anunţă că diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia au revenit în Germania

Asculta informatia

Diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia ca măsură de retorsiune au revenit în Germania, a comunicat luni Ministerul de Externe de la Berlin, citat de site-ul Tagesschau.de , informează mediafax.

„Am fost în contact în ultimele săptămâni cu partea rusă în scopul reducerii prezenţei serviciilor de informaţii ruse pe teritoriul Germaniei. La jumătatea lunii aprilie, membrii reprezentanţelor diplomatice ruse au părăsit Germania”, a comunicat luni Ministerul german de Externe. Instituţia a precizat că diplomaţii germani expulzaţi de Rusia ca ripostă au revenit deja în Germania.

Berlinul nu a precizat câţi diplomaţi germani au fost expulzaţi din Rusia, dar Ministerul rus de Externe a anunţat anterior expulzarea a „peste 20” de diplomaţi germani ca reacţie la o acţiune similară a Germaniei.

„Autorităţile din Germania au decis o nouă expulzare în masă a membrilor misiunilor diplomatice ruse din Germania. Condamnăm vehement acţiunile Berlinului, care continuă să distrugă în întregime relaţiile dintre Rusia şi Germania. Ca reacţie la acţiunile ostile ale Berlinului, partea rusă a decis să adopte o acţiune simetrică şi va expulza diplomaţi germani din Rusia, urmând să limiteze semnificativ numărul maxim al angajaţilor reprezentanţelor diplomatice germane din ţara noastră”, a declarat pe 22 aprilie Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Citește și:  Germania: Protest anti-restricţii cu mii de participanţi, dispersat cu gaze lacrimogene
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close