GERMANIA: Poliţia se află sub presiunea protestelor covid din ţară – Europa News
Germania

GERMANIA: Poliţia se află sub presiunea protestelor covid din ţară

Sindicatul de poliţie german GdP îşi exprimă temerea că poliţiştii se pot confrunta cu probleme psihologice din cauza desfăşurării lor în mod repetat la protestele împotriva măsurilor anti-coronavirus, notează miercuri DPA, potrivit agerpres.

„Multe proteste (împotriva măsurilor anti-)coronavirus pun o presiune uriaşă asupra forţelor noastre”, a declarat şeful sindicatului Oliver Malchow în comentariile publicate miercuri de grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Poliţiştii care sunt de serviciu trec de la o desfăşurare a forţelor de ordine la alta.

Din cauză că marşurile de protest implică evenimente din ce în ce mai violente cu niveluri ridicate de agresiune împotriva poliţiştilor, desfăşurarea lor devine extrem de stresantă, a notat Malchow.

„Liderii lucrează din greu pentru a reduce stresul asupra personalului lor, dar acest lucru devine din ce în ce mai dificil’, a adăugat el.

Malchow a spus deja într-un interviu cu o zi înainte că demonstraţiile frecvente au determinat poliţia să neglijeze alte activităţi, de exemplu monitorizarea traficului.

Manuel Ostermann, vicepreşedintele sindicatului poliţiei DPoIG, a citat lipsa de personal din cauza reducerilor ca principalul motiv al problemelor.

„Acest lucru ne loveşte acum în toate domeniile, inclusiv cu măsurile coronavirus”, a spus el în comentarii publicate miercuri de tabloidul Bild.

Zeci de mii de oameni din oraşele germane au ieşit în stradă în ultimele zile pentru a protesta împotriva măsurilor anti-coronavirus, în special în estul ţării.

Citește și:  Germania vrea ca doar cei mari din UE să aibă drept la veto: ‘Nu ne mai putem permite să fim luaţi OSTATICI!’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close