America

O școală privată din Miami LE INTERZICE profesorilor vaccinați să se apropie de elevi

O școală privată din Miami a trimis săptămâna trecută facultății și personalului său o scrisoare despre vaccinarea împotriva Covid-19. Dar, spre deosebire de instituțiile care au încurajat și chiar au facilitat vaccinarea cadrelor didactice, școala, Academia Centner, a făcut contrariul: una dintre cofondatoarele sale, Leila Centner, i-a informat pe angajați „cu o inimă foarte grea” că, dacă aleg să primească vaccinul, vor trebui să stea departe de studenți, transmite The New York Times.

Într-un exemplu al modului în care dezinformarea amenință efortul națiunii de a vaccina suficienți americani pentru a controla coronavirusul, doamna Centner, care a distribuit frecvent postări anti-vaccin pe Facebook, a afirmat în scrisoare că „recent au apărut rapoarte despre persoanele nevaccinate fiind afectate negativ prin interacțiunea cu persoanele care au fost vaccinate.”

„Chiar și în rândul nostru, avem cel puțin trei femei cu cicluri menstruale afectate după ce au stat mai mult timp cu o persoană vaccinată”, a scris ea, repetând o afirmație falsă conform căreia persoanele vaccinate pot transmite cumva substanța din ser altora și astfel le pot afecta sistemul de reproducere . (Nu pot face nici una nici alta.)

În scrisoare, doamna Centner le oferea angajaților trei opțiuni:

  • Să informeze școala dacă au fost deja vaccinați, astfel încât să poată fi ținuți fizic la distanță de elevi;
  • Să anunțe școala dacă se vaccinează înainte de sfârșitul anului școlar, „deoarece nu putem permite persoanelor vaccinate recent să fie lângă elevii noștri până când nu se știu mai multe informații”;
  • Să aștepte până se termină anul școlar pentru a se vaccina.

Profesorii care se vaccinează în timpul verii nu vor avea voie să se întoarcă, se spunea în scrisoare, până la finalizarea studiilor clinice privind vaccinul și apoi „dacă o poziție didcatică mai este încă disponibilă la acel moment” – condiționând efectiv angajarea profesorilor de evitarea vaccinului.

Citește și:  Fauci este „aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai periculoasă decât Delta

Dna Centner a cerut facultății și personalului să completeze un formular „confidențial” care să arate dacă au primit un vaccin – și dacă da, care și câte doze – sau dacă au planificat să se vaccineze. Formularul solicită angajaților să „recunoască că Școala va lua măsurile legale necesare pentru a proteja elevii dacă se constată că nu s-a răspuns cu exactitate la aceste întrebări”.

Tot doamna în cauză a adresat întrebări despre această problemă publicistului ei, care a declarat într-o declarație că prioritatea maximă a școlii pe tot parcursul pandemiei a fost aceea de a păstra elevii în siguranță. Declarația a reiterat afirmații false conform cărora persoanele vaccinate „ar putea transmite ceva în corpul lor” ducând la probleme reproductive în rândul femeilor.

„Nu suntem 100% siguri că injecțiile Covid sunt sigure și există prea multe variabile necunoscute pentru ca noi să ne simțim confortabili în acest moment”, se spune în declarație.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și multe alte autorități au ajuns la concluzia că vaccinurile împotriva coronavirusului care sunt acum utilizate în regim de urgență în Statele Unite sunt sigure și eficiente.

Academia Centner s-a deschis în 2019 pentru elevii din grădiniță până în clasa a VIII-a, promovându-se ca o „școală a fericirii” axată pe atenția și inteligența emoțională a copiilor. Școala își face publicitate proeminentă pe site-ul său web de asistență pentru „libertatea medicală de vaccinurile impuse”.

Doamna Centner a înființat școala împreună cu soțul ei, David Centner, un antreprenor în domeniul tehnologiei și al sistemului de plată electronică pe autostrăzi. Fiecare a donat mult Partidului Republican și campaniei de realegere a lui Trump, oferind în același timp sume mult mai mici democraților locali.

Citește și:  Primăria din Tel Aviv foloseşte alimentele gratuite pe post de stimulente pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19

În februarie, soții Centner au avut un invitat special de marcă pentru a vorbi cu studenții: Robert F. Kennedy Jr., arhicunoscut activistul antivaccin. (Kennedy a fost suspendat de la Instagram câteva zile mai târziu pentru promovarea dezinformării vaccinului Covid-19.) În această lună, școala a găzduit o discuție Zoom cu Dr. Lawrence Palevsky, un medic pediatru din New York citat frecvent de activiștii anti-vaccinare.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close